Hasankeyf’te fidanlar tarih ile buluşacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-03-2011 (16:54)   Son Mesaj: 03-03-2011 (16:54)    Cevap: 0    Gösterim: 478  

    03-03-2011

    Hasankeyf’te fidanlar tarih ile buluşacak

    Hasankeyf’te fidanlar tarih ile buluşacak


    Batman'da Hasankeyf’i yaşatmak için her yıl bahar mevsiminin ilk ayında gerçekleştirilen fidan dikim şöleni bu sene 20 Mart'ta yapılacak.

    Dicle Vadisi ve Hasankeyf"te beş yıldır yapılan fidan dikme etkinliği ile barajın yanlış bir proje olduğuna dikkat çekiliyor. Hasankeyf"i Yaşatma Girişimi 'Hasankeyf"te fidanların kökleri tarih ile buluşturulacak' sloganı ile ilçe merkezinde gerçekleştireceği etkinliğin bir şölen havasında geçmesi için hazırlıklara başladı.
    Ilısu barajından etkilenmesi beklenen bölgenin insanlarıyla dayanışma amacı ile yürütülen ağaçlandırma çalışmasına Türkiye ve Avrupa"dan parlamenterler, gazeteciler ve çok sayıda çevrecinin katılması bekleniyor.

    Etkinlik çerçevesinde 20 Mart günü Hasankeyf köprübaşında toplanacak çevreciler, kamp döneminde Hasankeyf girişine monte edilen ancak kimliği belirsiz kişilerce sökülen 4 dilli tabelanın yerine daha kalıcı bir tabela monte edecek.

    Buradan Dicle kenarında bulunan fidan dikim alanına kadar yürüyecek olan grup 100 adet meyve fidanının dikimini yapacak. Etkinlik küçük kemençecilerin müzik dinletisi ile son bulacak.




    Hasankeyf’te fidanlar tarih ile buluşacak Yorumları