Berfo Ana'nın kayıp oğlunun dosyası Komisyon'da   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-03-2011 (16:56)   Son Mesaj: 03-03-2011 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 502  

    03-03-2011

    Berfo Ana'nın kayıp oğlunun dosyası Komisyon'da

    Berfo Ana'nın kayıp oğlunun dosyası Komisyon'da


    Alt Komisyon, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Cemil Kırbayır'ın kardeşi ve birlikte gözaltına alındığı kişileri dinledi.

    Gözaltında kayboldukları iddia edilenlerin akıbetinin araştırılması için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Alt Komisyon, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Cemil Kırbayır'ın kardeşi ve birlikte gözaltına alındığı kişileri dinledi.
    Komisyon, bugün, Kırbayır'ın kardeşi Mikail Kırbayır ile birlikte gözaltına alındığı Zübeyit Çelik, Cengiz Kaya, Türkan Çiftçi ve Davut Aksu bilgisine başvurdu.

    Komisyon, Kars Valiliğinden de bilgi istendi. Valikten, Kırbayır'ın gözaltına alınması ile ilgili kayıtlar, hangi birim veya komutanlıkça gözaltına alındığı, gözaltı işlemlerini yapan birim veya komutanlıkta görevli personelin ad, soyad ve iletişim bilgilerini istedi.

    Komisyon, Valilikten, Kırbayır'ın en son hangi kamu kurumu veya komutanlığı sorumluluk, yetki ve gözetimi altında olduğunu sordu.

    Valilikten, 1 Ocak 1980 tarihinden 31 Aralık 1980 tarihine kadar geçen sürede Kars il merkezinde görev yapan çarşı ve mahalle bekçileri ile il emniyet müdürü, birinci şube müdürü ve diğer rütbeli personelin ad ve soyadları ile iletişim bilgileri de talep edildi.




    Berfo Ana'nın kayıp oğlunun dosyası Komisyon'da Yorumları