Şener ve Şık Ergenekon'da gözaltında   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-03-2011 (15:56)   Son Mesaj: 03-03-2011 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 449  

    03-03-2011

    Şener ve Şık Ergenekon'da gözaltında

    Şener ve Şık Ergenekon'da gözaltında


    Ergenekon soruşturması kapsamında, Savcı Öz'ün talimatıyla polis gazeteci Ahmet Şık ile Yalçın Küçük, Sait Kılıç ve Nedim Şener'in de aralarında bulunduğu 10 kişinin evlerinde arama yapıldı. Şener ve Şık gözaltına alındı.

    Güvenlik güçlerinin ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara'da sekiz kişiye ait 11 yerde arama yaptığı bildirildi.
    Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara'da 11 noktada arama başlatıldı.

    Aramalarda, Coşkun Musluk, Mümtaz İdil, Doğan Yurdakul, İklim Bayraktar Kaleli, Müesser Yıldız, Aydın Bıyıklı, Yalçın Küçük ve Kaşif Kozinoğlu'na ait ev ve işyerlerinde aramalar yapıldığı öğrenildi.

    Yalçın Küçük'ün İstanbul'da, Kaşif Kozinoğlu'nun yurtdışında olduğu belirtilirken, diğer kişilerin ise aramalar esnasında adreslerinde bulunduğu kaydedildi.

    NEDİM ŞENER EVİNDEKİ ARAMALARIN ARDINDAN GÖZALTINA ALINDI

    Gazeteci Nedim Şener, evinde yapılan aramaların ardından gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şener, polis aracına bindirilirken, "Hrant için, adalet için" diye bağırdı.

    Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Nedim Şener'in Bakırköy'deki evinde yapılan aramalar tamamlandı. Aramalar sırasında bazı CD ve belgelere el konuldu. Gazeteci Nedim Şener, evindeki aramalar tamamlandıktan sonra gözaltına alındı. Polisler eşliğinde evinden çıkan Şener, "Hrant için, adalet için" diye bağırdı. Şener daha sonra araca bindirilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şener'in evinden çıkan kayınpederi de basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakarak uzaklaştı.

    Öte yandan Şener'in gözaltına alınması komşuları tarafından alkışlarla protesto edildi.

    SORUŞTURMA KAPSAMINDA EVİNDEKİ ARAMA TAMAMLANAN GAZETECİ-YAZAR AHMET ŞIK GÖZALTINA ALINDI

    Ergenekon soruşturması kapsamında Gümüşsuyu'ndaki evinde arama yapılan gazeteci Ahmet Şık, gözaltına alındı.

    Ahmet Şık'ın evinde sabah erken saatlerde başlayan aramalar sona erdi. Aramaların sona ermesinin ardından gözaltına alınan Ahmet Şık, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şık, polis aracına bindirildiği sırada "Dokunan yanar" diye bağırdı.

    Öte yandan, açıklama yapan Şık'ın avukatı Bülent Utku, "Kendisi gözaltına alındı. Kendisi emniyette ifade vermeyecek. Kitabı nedeniyle gözaltına alındığı düşüncesini bize iletti. Biz bu aşamadan sonra yakalama ve gözaltı kararına itiraz etmeyi düşünüyoruz. Gözaltı süresi belli değil. Hazırlık soruşturması gizli. Bu nedenle şu ana kadar ancak bunları söyleyebiliriz" dedi.

    SORUŞTURMA KAPSAMINDA PROF. DR. YALÇIN KÜÇÜK, GAZETECİLER NEDİM ŞENER VE AHMET ŞIK'IN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 11 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI ALINDIĞI ÖĞRENİLDİ

    ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Prof. Dr. Yalçın Küçük, gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında gözaltı kararı alındığı öğrenildi.

    ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcılardan Zekeriya Öz'ün talebi üzerine, İstanbul nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesinin, Prof. Dr. Yalçın Küçük, gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu 11 kişiye ilişkin olarak arama ve gözaltı kararı verdiği belirtildi.

    Bu arada, Ahmet Şık'ın Kabataş Setüstü Hacı İzzet Paşa Sokağı'ndaki evindeki arama avukatlarının da katılımıyla sürüyor. Şık'ın çalıştığı özel bir üniversitedeki bürosunda da arama yapıldığı bildirildi.

    Öte yandan, polislerin, Nedim Şener'in Bakırköy Kartaltepe Mahallesi Akın Yolu Sokak Oğuzhan Sitesi'ndeki evinde arama yapmaya başlamasının ardından bazı komşularının pencerelerine ve balkonlarına Türk bayrağı astığı görüldü.

    ANKARA BAROSU BAŞKANI FEYZİOĞLU: ''ARAMALAR, TÜRK HUKUK TARİHİNDE KENDİNE ÖZGÜ ANLAMLI BİR YER EDİNECEKTİR, ARAMA KARARLARI HUKUKA AYKIRIDIR''

    Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gerçekleştirilen aramaları eleştirerek, aramaların Türk hukuk tarihinde kendine özgü bir yer edineceğini söyledi.

    ''Ergenekon'' davası sanıklarından Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün eski eşi Temren Küçük'ün evi, Cumhuriyet savcısı ve Ankara Barosu avukatları eşliğinde aranıyor. Ekiplerin evin kapısını çilingir yardımıyla açtığı öğrenildi.

    Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, aramanın yapıldığı bina önünde yaptığı açıklamada, aramalara kanun gereği katıldıklarını belirterek, arama kararında Temren Küçük'ün isminin geçmediğini, Yalçın Küçük'e ait iki adresin bulunduğunu kaydetti.

    Aramaların gerekçe gösterilmeden yapıldığını ileri süren Feyzioğlu, ''Aramalar, Türk hukuk tarihinde kendine özgü anlamlı bir yer edinecektir, arama kararları hukuka aykırıdır'' dedi.

    Arama kararında mutlaka bir fiil tanımı yapılması gerektiğini, örgüt üyesi olma iddiasının bir fiil olmadığın ifade eden Feyzioğlu, kişinin neyle suçlandığının yazılması gerektiğini söyledi.

    Fiil somutlaştırılması yapılmadan arama kararı çıkartıldığını öne süren Feyzioğlu, ''bundan böyle hiç kimsenin mesken özgürlüğü olmadığını, böyle bir kararın alınmasının iki dudak arasında olduğunu'' iddia etti.

    Ankara Barosu'nun darbelerin karşısında olduğunu bildiren Feyzioğlu, ''Artık yeter, dursun lütfen. Bize bu toplumda hukukun ve demokrasinin olduğuna dair işaretler verin. Toplumun düşünen insanlarına sesleniyorum. 'Benim başıma gelmedi' demeyin, kendi başınıza geldiğinde kim ayağa kalkacak'' diye konuştu.

    Evin bulunduğu bina önünde açıklama yapan İşçi Partisi Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey ise ''hukukun olmadığı yerde aramalara gerekçe aramanın saflık olduğunu'' öne sürerek, ''Yapılan kanunsuzluktur. Burada hukuk yok. Türk yargısı, Türk adaleti yok. Bundan böyle Türkiye'nin hiçbir yerinde kimse sessiz kalmayacaktır'' dedi.

    İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY: YARGININ BİR KARARIDIR. YARGI EMNİYETTEN BU İŞLEMLERİ YAPMASINI İSTER. BU GİBİ DURUMLARDA POLİS ADLİ KOLLUK GÖREVİ GÖRÜR

    İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında bugün yapılan aramalara ilişkin, ''Yargının bir kararıdır. Yargı emniyetten bu işlemleri yapmasını ister. Bu gibi durumlarda polis adli kolluk görevi görür'' dedi.

    Atalay, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı hizmet binasının açılışının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

    Başlangıçta soru almak istemediğini ifade eden Atalay, basın mensuplarının ısrarı üzerine bugün ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında yapılan aramalara ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

    ''Böyle bir olay olduğunda bizim İçişleri Bakanı olarak verdiğimiz cevap, her olayda aynıdır. Yargının bir kararıdır. Yargı emniyetten bu işlemleri yapmasını ister. Bu gibi durumlarda polis adli kolluk görevi görür. Tamamen İstanbul'da yargının, mahkemenin talepleri karşılanmaktadır. Yargının yürüttüğü bir süreçtir. Bizim burada bir fazla cümle söylememiz yanlış olur. Çünkü şuna inanıyoruz, Türkiye'de bir yargı var, bunu onlar yürütüyorlar. Bunların açıklaması da oradadır. Bu olayda ve bu tür olaylarla ilgili bizim çok açıklamamız olmaz. Basın mensupları olarak bunu sizler de biliyorsunuz.''

    Şener ve Şık Ergenekon'da gözaltında

    Şener ve Şık Ergenekon'da gözaltında

    Şener ve Şık Ergenekon'da gözaltında

    Şener ve Şık Ergenekon'da gözaltında

    Şener ve Şık Ergenekon'da gözaltında

    Şener ve Şık Ergenekon'da gözaltında





    Şener ve Şık Ergenekon'da gözaltında Yorumları