Hepatit B ile mücadelinin haritası mecliste   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-03-2011 (15:34)   Son Mesaj: 03-03-2011 (15:34)    Cevap: 0    Gösterim: 446  

    03-03-2011

    Hepatit B ile mücadelinin haritası mecliste

    Hepatit B ile mücadelinin haritası mecliste


    TKAD yetkilileri toplumda Hepatit B ile ilgili farkındalık yaratılması, Hepatit B’nin önlenmesi ve tedavisi konularında hazırladığı, “Türkiye Yol Haritası”nı TBMM Sağlık Komisyonu’na sundular.

    TBMM"de Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği yetkilileri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen AKP Gümüşhane Milletvekili Kemalletin Aydın, söz konusu hastalık ile ilgili bilgi verdi.
    Hepatit B"nin önlenebilir hastalıkların başında geldiğini anlatan Aydın, geç kalındığı durumunda ise karaciğer kanserine yol açtığını söyledi. Aşılama yoluyla bu hastalığın önlendiğine dikkat çeken Aydın, ilerlemesi halinde tedavisinin maliyetinin de oldukça yüksek olduğunu vurguladı.

    Türkiye"de şu anda 3 milyona yakın hepatit-B hastası olduğunu belirten Aydın, bu konuda Türk Karaciğer Araştırmalar Derneği"nin yaptığı çalışmaların amacını ve toplumda hastalık ile ilgili farkındalık yaratmaya çalışıldığını kaydetti.




    Hepatit B ile mücadelinin haritası mecliste Yorumları