Tecavüz zanlısına 46 yıl hapis cezası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-03-2011 (15:04)   Son Mesaj: 03-03-2011 (15:04)    Cevap: 0    Gösterim: 648  

    03-03-2011

    Tecavüz zanlısına 46 yıl hapis cezası

    Tecavüz zanlısına 46 yıl hapis cezası


    Kırşehir'de yaklaşık 4 ay önce tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen Kamuran L.'nin geniş güvenlik önlemleri altında başlayan mahkemesi sonuçlandı.

    Zanlı 18 yaşındaki Arif A., üç ayrı suçtan 46 yıl ağır hapis cezasına çaptırıldı.
    Dava, bugün sabah saatlerinde Kırşehir Adliye Sarayı"nda yoğun güvenlik önlemleri altında başladı. Duruşmada, davanın kararı açıklandı. Kamuran L."nin avukatları, açıklama yaparak kararı değerlendirdi.

    Avukatlardan Saim Özdemir, zanlı Arif A."ya beklediklerinin üzerinde bir ceza verildiğini söyledi.

    Özdemir, "Yargılama 3 suçtan dolayı yapıldı. İşlenen suçlardan birisi 'hürriyeti takdis' suçuydu. Mahkeme bu suçtan dolayı 12 yıl ceza verdi.

    Mahkeme heyeti ikinci suç olarak da 'küçük yaşta çocuğa cinsel istismar' suçundan 12 yıl verdi. Son olarak heyet 'kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet uyguladı.

    Yalnız zanlının yaşı küçük olduğu için 22 yıl verdi. Toplam zanlıya 46 yıl ceza verildi." dedi.

    "Temyize gidecek misiniz?" sorusu üzerine bir başka avukat Adil İbrahim Vargün, şunları söyledi: "Bu ceza bizi tatmin etmiştir. Beklediğimizin üzerinde bir ceza geldi.

    Hukukçu olarak yargıya teşekkür ediyorum. Karşı taraf temyize gidebilir. Ama bu ceza göreceksiniz ki ibretlik olacak. Caydırıcı bir cezaydı." diye konuştu.

    Aile, adliyeden yoğun güvenlik önlemleri altında ayrıldı.




    Tecavüz zanlısına 46 yıl hapis cezası Yorumları