Töre cinayeti şüphelileri adliyede   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-03-2011 (15:06)   Son Mesaj: 03-03-2011 (15:06)    Cevap: 0    Gösterim: 524  

    03-03-2011

    Töre cinayeti şüphelileri adliyede

    Töre cinayeti şüphelileri adliyede


    Mersin’de 19 yaşındaki Hatice Fırat’ın töre cinayetine kurban gitmesi sonrası göz altına alınan 11 kişi adliyeye sevk edildi.

    Öldürülen genç kızın annesi doktor raporu için getirildiği hastanede gazetecilerin üzerine yürüyerek tepki gösterdi.
    Mersin"in Mezitli ilçesinde bir köprünün altında 40 yerinden bıçaklanıp boğazından kesilerek öldürülmüş olarak bulunan Hatice Fırat olayı ile ilgili göz altında tutulan annesi, babası, kardeşleri ve akrabalarınında aralarında bulunduğu 11 kişi sağlık kontrolü için Devlet Hastanesine getirildi.

    Öldürülen kızın annesi hastane koridorunda görüntü alan gazetecilerin üzerine yürüyerek tepki gösterdi. Kadını polisler engelledi. Polis hastane ve adliye önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

    Zanlılardan bir kısmı adliyenin ön kapısından içeri alınırken bir kısmı ise güvenlik nedeniyle arka kapıdan girdi.

    Sevdiği gence kaçan ve ailesi tarafından kayıp olarak aranan Hatice Fırat"ın cesedi pazartesi günü Mezitli İlçesi Viranşehir Mahallesi"ndeki bir köprünün altında bulunmuştu. Olayın töre cinayeti olduğunu belirleyen polis ağabeyi M.F."yi bütün aramalarına rağmen bulamazken anne, baba ve kardeşleri ile akrabalarının da aralarında bulundu 11 kişiyi göz altına almıştı.






    Töre cinayeti şüphelileri adliyede Yorumları