Denizde 4 saatlik yaşam mücadelesi /   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-03-2011 (14:57)   Son Mesaj: 03-03-2011 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 579  

    03-03-2011

    Denizde 4 saatlik yaşam mücadelesi /

    Denizde 4 saatlik yaşam mücadelesi /


    İzmir'in Foça ilçesinde tüplü dalış yapmak amacıyla öğle saatlerinde denize açılan 5 kişi, teknelerinin batması olması sonucu, denizde verdikleri 4 saatlik yaşam mücadelesini kazandı.

    Edinilen bilgiye göre dün öğle saatlerinde 5 arkadaş denizde sert esen rüzgar olmasına rağmen, 6 metre büyüklüğündeki bir polyester tipi tekne ile Foça'dan denize açıldı. İddiaya göre tüplü dalış yaparak balık avlamak amacı ile denize açılan 5 kişinin içinde bulunduğu İzmir limanına kayıtlı "Patrik" isimli özel tekne, Kart dere Adası mevkiinde havanın sertleşmesiyle birlikte oluşan iri dalgalar nedeniyle su almaya başladı. Dalgalarla baş edemeyen tekne su alarak alabora oldu.Teknedeki gençlerden Serkan Konca, batma esnasında sudan koruduğu cep telefonu ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Alo 158 ihbar hattını arayarak durumu bildirdi.

    İhbar üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri olay yerine gitti. Burada yapılan arama çalışmaları sonucunda Serkan Konca (30) ,Tolga Demir (26), Bahadır Yüksel(17) ,Cüneyt Bozalan(44) , Fikret Kolcu (29) denizde yüzer bir cisme tutunmuş vaziyette bulundu. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan kazazedeler Sahil Güvenlik gemisi ile Foça Balıkçı Barınağına getirilerek, Balıkçı barınağında hazır bekletilen 112 Acil Servis Ambulansı ile Foça Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yetkililerden alınan bilgiye göre kaza zadelerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

    "DENİZİN ŞAKASI OLMAZ"

    Konuya ilişkin olarak Foça Liman Başkanlığından yapılan açıklamada, denizcilerin ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Balıkçı ve ticari tekneler haricinde ki özel teknelerin liman çıkışlarında Liman Başkanlıklarına bilgi verme gibi bir zorunlulukları olmadığına dikkat çeken yetkililer, "Yaşanan olay üzücü can kaybı olmaması sevindiricidir. Ancak, olay kaza zadelerin rüzgarın sert olmasına rağmen kendi inisiyatifleri doğrultusunda denize açılmaları ile meydana gelmiştir. Bugün havanın şiddetine bakıldığında her ne kadar denizde fırtına niteliğinde bir rüzgar olmasa da, teknenin battığı mevkideki rüzgarın şiddeti 6 metrelik polyester bir tekneye göre fırtına niteliğindedir.

    Foça Liman Başkanlığı olarak orta şiddetli fırtınalı havalarda dahi belediye hoparlöründen denizde can ve mal güvenliği açısından ilgili vatandaşları gerekli önlemleri alarak dikkatli olmaları konusunda sık, sık uyarıyoruz. Fakat bazı maceraperest denizcilerimiz tüm uyarılarımıza rağmen, özellikle amatör denizcilerimiz 'bana bir şey olmaz' mantığı ile hareket ediyor.Denizin şakası olmaz.Deniz üzerinde ki herkesin kurallar doğrultusunda hareket edip,yapılan uyarıları dikkate alması gerekir" ifadesinde bulundu.

    Denizde 4 saatlik yaşam mücadelesi /

    Denizde 4 saatlik yaşam mücadelesi /

    Denizde 4 saatlik yaşam mücadelesi /

    Denizde 4 saatlik yaşam mücadelesi /

    Denizde 4 saatlik yaşam mücadelesi /





    Denizde 4 saatlik yaşam mücadelesi / Yorumları