Okul binasını 55 saniyede tahliye ettiler   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-03-2011 (14:57)   Son Mesaj: 03-03-2011 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 405  

    03-03-2011

    Okul binasını 55 saniyede tahliye ettiler

    Okul binasını 55 saniyede tahliye ettiler


    Sakarya'da, Hendek Şehit Mahmutbey İlköğretim Okulu'nda yapılan afet tatbikatında okulda bulunan 829 ilköğretim öğrencisi, 3 katlı 24 derslikli okul binasını 55 saniyede tahliye etti.

    Sivil Savunma Haftası nedeniyle meydana gelebilecek olağanüstü durumlarda öğrencilerin can güvenliğinin sağlanmasına yönelik tatbikat okul idaresince verilen alarmla başladı.
    Tatbikata Hendek Belediyesi, Hendek Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (HAKUT ) ve Sakarya Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC), itfaiye ekipleri teknik destek verdi.

    Tatbikatta ilköğretim öğrencileri kapılardan, camlardan, itfaiye merdivenleri ve diğer yollardan okulu terk ederek okul bahçesindeki güvenli alana toplandı. İtfaiyenin tespitlerine göre öğrenciler, daha önceki tatbikattan 2 saniye daha hızlı hareket ederek 55 saniyede okulu tahliye etti.

    Okul Müdürü Nizamettin Akmanlar, tatbikatın başarılı geçmesinden dolayı tatbikata katılan ekiplere ve tatbikata lojistik destek sağlayan Hendek Belediyesi ve diğer kurumlara teşekkür etti. Olası afetlere hazırlıklı olmanın gereğinin tatbikatlar olduğunun belirten Akmanlar, "İtfaiye ekiplerimizin saniyelerle yarıştığı bir tatbikatı başarıyla sonlandırdık.

    Öğrencilerimiz bu tür olabilecek afet durumlarına karşı deneyim ve pratik kazanmışlardır. Okulumuz önceki tahliye başarısını daha az zamanda yaparak rekor kırması sevindirici bir olay. Bu tür organizasyonları periyodik olarak yapmaya devam edeceğiz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın küçük yaşta aldıkları eğitimi severek yapmaları biz okul idarecilerini mutlu etmiştir." diye konuştu.

    Tatbikat sonrası öğrencilere teşekkür konuşması yapan HAKUT Başkanı Harun Kaynak, "Bugün burada icra edilen tatbikat başarıyla neticelenmiştir. İnanıyorum ki okulumuz Sakarya genelinde örnek bir okuldur. Bunu sağlayan sizler oldunuz. Bu sizin başarınızdır sizleri tebrik ediyorum." dedi.




    Okul binasını 55 saniyede tahliye ettiler Yorumları