Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya uyarısı!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-03-2011 (15:54)   Son Mesaj: 03-03-2011 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 495  

    03-03-2011

    Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya uyarısı!

    Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya uyarısı!


    Dışişleri Bakanlığı, uluslararası toplumun Tunus ve Mısır örneklerinde sergilediği “yapıcı, tutarlı ve ilkesel” tutumunu Libya için de ortaya koymasının öneminin altını çizdi.

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bir soruyu yanıtlarken Libya"da meydana gelen kaygı verici ve çok üzücü gelişmeler karşısında uluslararası toplumun tepkisini ortaya koymak ve şiddet ve güç kullanımını durdurmak amacıyla 1970 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararı oybirliğiyle kabul edildiğini, kararın uluslar arası toplum açısından bağlayıcı olduğunu belirterek, kararın, Libya"daki mevcut sorunların çözümlenmesine katkı sağlamasını temenni ettiklerini söyledi.
    BM Güvenlik Konseyinin Libya"nın egemenliğine, bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne ve ulusal birliğine atfettiği önemin vurgulandığı kararın unsurlarına dikkat çeken Sözcü, "Geçmişte bölgede yaşanan tecrübeler ışığında, Karar"ın uygulanma aşamasında Libya halkının zarar görmemesine itina edilmesi ve ülkede bulunan yabancıların can ve mal güvenliğine halel getirilmemesi için gerekli tüm tedbirlerin alınması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. Sözcü şöyle devam etti:

    "Bulunulan aşamada, uluslararası toplumun Tunus ve Mısır örneklerinde sergilediği yapıcı, tutarlı ve ilkesel tutumu Libya"daki gelişmeler bakımından da ortaya koyması büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda, Libya halkının meşru beklentilerinin karşılanmasını sağlayacak bir siyasi çözümün teşvik edilmesi esas olmalıdır."

    Dışişleri Sözcüsü, Türkiye"nin, köklü tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğu dost ve kardeş Libya"nın içinde bulunduğu güç durumdan süratle çıkmasını ve biran önce ülkede toplumsal barış ve huzurun tesis edilmesini temenni ettiğini vurguladıktan sonra "Bu amaçla elinden gelen çabaları harcamaya devam edecektir" sözlerine ekledi.




    Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya uyarısı! Yorumları