Denizli’de deprem tatbikatı yapıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-03-2011 (14:58)   Son Mesaj: 03-03-2011 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 645  

    03-03-2011

    Denizli’de deprem tatbikatı yapıldı

    Denizli’de deprem tatbikatı yapıldı


    Denizli’de Deprem Haftası dolayısıyla Valilik, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Durmuş Ali Çoban Anadolu Lisesi’nde sivil savunma tatbikatı düzenlendi.

    Tatbikatta, 6,1 büyüklüğündeki bir depremde tahliye, kurtarma, ilkyardım ve yangın söndürme faaliyetleri gösterildi.
    Tatbikata Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Yılmaz, hayırsever Durmuş Ali Çoban, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

    Bir konuşma yapan Müdür Yılmaz, deprem, sel ve heyelan gibi afetlerle nükleer, biyolojik ve kimyasal silah saldırılarında en çok zararı sivillerin gördüğünü belirterek, özellikle deprem anında yapılması gerekenler hakkında teknik bilgi verdi.

    Başkan Yardımcısı Gökoğlan da Türkiye"nin deprem kuşağında olduğunu, Denizli"nin birinci derece deprem bölgesinde bulunduğunu vurguladı. Gökoğlan, "Doğal afetlerden korunma konusunda kısa süreli eğitimlerden ziyade, uzun süreli çalışmalar yapılmalıdır.

    Bunlar tek bir nokta ya da kamu kurumu yerine, mahallelere ve evlere kadar yaygınlaştırılmalıdır. Acil durumlarda ne yapılması gerektiğini mutlaka öğrenmeli ve öğretmeliyiz. Afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmalıyız." dedi.

    Vali Yardımcısı Erdoğan ise insanları depremlerin değil, binaların ve bilgisizliğin öldürdüğünü vurgulayarak, "Toplum olarak hayatımız, yapay ve doğal birçok tehlikeye açık durumdadır. İnsanlar eliyle gerçekleşen savaş gibi tehlikelerin yanısıra doğal olaylar da hayatımızı olumsuz etkileyebilmektedir." şeklinde konuştu.

    Daha sonra geçiler tatbikatta, Denizli merkezli 6,1 büyüklüğünde bir deprem olduğu varsayılarak okulda arama, kurtarma, tahliye, ilkyardım ve yangın söndürme çalışmaları yapıldı. Öğrenci ve öğretmenlerin de katıldığı tatbikat ilgiyle seyredildi.




    Denizli’de deprem tatbikatı yapıldı Yorumları