TBMM'de 'Ergenekon' tartışması   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-03-2011 (14:38)   Son Mesaj: 03-03-2011 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 597  

    03-03-2011

    TBMM'de 'Ergenekon' tartışması

    TBMM'de 'Ergenekon' tartışması


    Ergenekon operasyonuna tepki gösteren muhalefetle iktidar milletvekilleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda tartıştı.

    CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, 11 gazetecinin içeri alındığı bir günde başka konuları konuşmanın abes olduğunu belirtirken, Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, yargı ile yürütmenin farklı görevleri bulunduğunu hatırlattı.
    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, özel güvenlik şirketleri ve Tahkim Kurulu başta olmak üzere bazı alanlarda yeni düzenlemeler getiren kanun teklifini görüşmek üzere AK Parti Sivas Milletvekili Mustafa Açıkalın başkanlığında toplandı. Komisyon Başkanı Açıkalın, teklif hakkında bilgi vermek üzere toplantıya katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na söz verdi.

    Eroğlu'nun mikrofonu çalışmayınca CHP'li komisyon üyeleri, bu sabaha karşı başlatılan Ergenekon operasyonunu gündeme getirerek, "Gazetecileri susturuyorsunuz, basın sizin de sesiniz kesiliyor" göndermesinde bulundu. Eroğlu yer değiştirerek teklifle ilgili sunumunu gerçekleştirdi ancak tartışmalar sona ermedi.

    CHP İstanbul Milletvekili Özyürek, 11 gazetecinin içeri alındığı bir günde bu konuları konuşmanın abes olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu ise yargıyla yürütmenin farklı olduğunu herkesin bilmesi gerektiğini söyledi. CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin ise, "Gün gelir bu hesaplar döner" diye konuştu.

    AK Partili komisyon üyelerinin itirazlarına rağmen Ergenekon operasyonuyla ilgili konuşmayı sürdüren CHP İstanbul Milletvekili Özyürek, bu operasyonun, iktidarın doğrudan seçime giderken basını sindirme girişimi olduğunu öne sürdü. İktidarın bütün gazetecileri susturduğunu belirten Özyürek, daha önce cezaevinde 53 gazeteci olduğunu, bunlara 11 gazetecinin daha eklendiğini ifade etti. 65 gazeteci içerdeyken basın özgürlüğünden bahsedilemeyeceğini kaydeden Özyürek, "Bunu şiddetle kınıyoruz" dedi.

    Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, "Hükümet olarak biz almıyoruz, alan yargıdır" diye konuşurken, CHP'li komisyon üyelerine MHP'li üyelerden de destek geldi. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, komisyonu izleyen gazetecilere, 'Sıranın kime geleceği belli olmaz. Sabah evden çıkarken vedalaşın, akşama dönemeyebilirsiniz' tavsiyesinde bulundu.

    Yaşanan tartışmalar üzerine Komisyon Başkanı Mustafa Açıkalın komisyon toplantısına ara verdi.






    TBMM'de 'Ergenekon' tartışması Yorumları