''Yumurtaların Kılıç'a isabet etmesini istemedik''   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-03-2011 (13:57)   Son Mesaj: 03-03-2011 (13:57)    Cevap: 0    Gösterim: 469  

    03-03-2011

    ''Yumurtaların Kılıç'a isabet etmesini istemedik''

    ''Yumurtaların Kılıç'a isabet etmesini istemedik''


    Anadolu Üniversitesi (AÜ)'nde düzenlenen bir sempozyuma katılan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a yumurta atan öğrenciler hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

    Yumurtaların Kılıç'a isabet etmesini istemediklerini dile getiren öğrenciler, hakaret, küfür veya herhangi kötü bir söz söylemediklerini iddia ettiler.
    Eskişehir 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davada, tutuksuz yargılanan sanıklar Tevfik C. (20) ve Yakup Ç. (22), "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçlamasından yargılanıyor.

    Kendilerine yönelik suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, Kılıç'ın şahsına yönelik bir eylemleri olmadığını ileri sürdüler. Hükümetin bazı yanlış uygulamalarını protesto etmek için yumurta attıklarını iddia eden zanlılar, savunmalarında Kılıç'a hakaret kastıyla bu eylemi yapmadıklarını, arkadaşlarını savunmak istediklerini savundular.

    Yumurtaların Kılıç'a isabet etmesini istemediklerini savunan Tevfik C. ve Yakup Ç., hakaret, küfür veya herhangi kötü bir söz söylemediklerini ileri sürdüler. Duruşma 16 Mart 2011 tarihine ertelendi.

    Anadolu Üniversitesi'nde 26 Kasım 2010 tarihinde "Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Hakkı" konulu sempozyuma katılan Başkan Haşim Kılıç, öğrenciler tarafında protesto edilmiş, eylemciler daha sonra da Kılıç'a yumurta ve çakmak atmıştı. Kılıç ise öğrencilerin biraz kabaca da olsa ifade özgürlüklerini kullandıklarını belirterek onlardan şikayetçi olmadığını açıklamıştı.




    ''Yumurtaların Kılıç'a isabet etmesini istemedik'' Yorumları