İnsan kaçakçılığı yapan 7 kişi yakalandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-03-2011 (13:06)   Son Mesaj: 03-03-2011 (13:06)    Cevap: 0    Gösterim: 638  

    03-03-2011

    İnsan kaçakçılığı yapan 7 kişi yakalandı

    İnsan kaçakçılığı yapan 7 kişi yakalandı


    Marmaris Bozburun mevkiinde, Türkiye'den Yunanistan adalarına insan kaçakçılığı yapan biri Fas uyruklu 7 kişi yakalandı.

    Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 5 aydır takibinde olan örgüt liderliğini S.A. (37)'nın yaptığı şebeke, Libya'dan Marmaris Limanı'na gelen gemilerin gelişini fırsat bilerek yurt dışına yasa dışı yollardan göçmen kaçırmak istedi.
    Tüm güvenlik güçlerinin dikkatini Marmaris Limanı'na gelecek gemilere vermesini fırsat bilen insan tacirleri, Bozburun beldesindeki kayalardan kıyıda bekleyen lüks ticari yata binerken polis denizden ve karadan operasyon yaptı. Yapılan operasyonda, örgüt lideri S.A. (37) ile A.E. (38), C.S. (44), S.A. (34), Y.K. (31), L.S. (29) ve Fas uyruklu A.B. (37) yakalandı.

    Örgüt lideri S.A.'nın Bozburun beldesinde apart ve tekne işletmeciliği yaptığı açıklanırken, daha önce de yine örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yapmak suçundan sabıkası bulunduğu belirtildi. Zanlıların kaçak göçmenleri tekne ile yurt dışına kaçırmak için kişi başına 4 bin dolar aldıkları belirlendi.

    Fas uyruklu A.B.'nin pasaportunun giriş damgalarının sahte olduğu öğrenilirken pasaport kanununa muhalefet ve sahtecilik suçlarından diğer zanlıların da örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı suçlarından yargılanacakları açıklandı.









    İnsan kaçakçılığı yapan 7 kişi yakalandı Yorumları