Bursa'da tefeci çete çökertildi: 10 gözaltı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-03-2011 (13:06)   Son Mesaj: 03-03-2011 (13:06)    Cevap: 0    Gösterim: 787  

    03-03-2011

    Bursa'da tefeci çete çökertildi: 10 gözaltı

    Bursa'da tefeci çete çökertildi: 10 gözaltı


    Bursa'da para verdikleri şahısların gayrimenkullerine el koydukları öne sürülen akrabalardan oluşan 10 kişilik çete, polis tarafından çökertildi.

    Yıldırım ilçesi Vatan, Millet, Küçükbalıklı Mahalleleri ve Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde faaliyet gösteren bir çetenin faizle borç para verdiği ihbarı üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi dedektifleri, yaklaşık 5 ay süren teknik takibin ardından operasyona start verdi. Kocaeli ve Bursa'da 17 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenleyen ekipler; A.Ç., K.Ç., V.Ç., T.Ç., S.Ç., R.Ç., O.Ç., A.D., B.G. ve M.G.'yi gözaltına aldı. Olayla ilgili 15 müştekinin bulunduğu öğrenildi.
    Gözaltına alınan çete üyelerinin, faizle borç verdikleri şahısların imzalı senetlerini borçlarını ödemelerine rağmen iade etmediği öne sürüldü. Bu yöntemle tehdit ettikleri şahıslara tekrar senet imzalatan çetenin gayrimenkullere de el koyduğu belirlendi. Zanlıların bu şekilde yaklaşık 400 bin TL kazanç sağladığı ve çok sayıda ev ile arsaya el koydukları öğrenildi. Adreslerde yapılan aramada ise 4 tabanca, 141 fişek, çok sayıda imzalı senet, tapu ve çek ele geçirildi.

    Emniyetteki ifadeleri tamamlanan zanlılar, "suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, örgüt kapsamında nitelikli yağma, yağmaya teşebbüs, kişiyi hüviyetinden yoksun kılma, tefecilik, darp ve 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildi.




    Bursa'da tefeci çete çökertildi: 10 gözaltı Yorumları