Genelkurmay Başkanı'na suikast iddiası   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-03-2011 (12:57)   Son Mesaj: 03-03-2011 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 621  

    03-03-2011

    Genelkurmay Başkanı'na suikast iddiası

    Genelkurmay Başkanı'na suikast iddiası


    Terör örgütü MKP'nin eski bir Genelkurmay Başkanı'na ses getirecek bir operasyonla suikast planladığı; kuyumcu ve PTT soygunlarını organize ettiği saptandı. 21 militanın infaz görüntülerine ulaşıldı.

    Polis, 25 Şubat günü 6 ilde terör örgütü Maoist Komünist Parti'ye eş zamanlı operasyon düzenledi.www.habervaktim.com, bu operasyona ilişkin çarpıcı bilgilere ulaştı. Edinilen bilgileri göre, emekli Albay İçmez'in 2009 yılında infaz edilmesinden sonra polis düğmeye bastı. Emekli Albay'ı 1980 döneminde yaptığı işkenceler dolayısı ile boğazından 1 kurşun sıkarak öldürdüğünü duyuran MKP'yi polis yakın takibe aldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 10 Mart 2010 tarihinde "MKP terör örgütünün propagandasını yapmak, örgüte gelir sağlamak, çeşitli oluşumlar kurarak örgüt adına faaliyet yürütmek" suçlarını işleyen zanlılarla ilgili çalışma başlatıldı. 1 yılı aşkın süredir devam eden takip ve izleme çalışmaları neticesinde Adana merkezli olmak üzere İstanbul, Diyarbakır, Hatay, Mersin ve Zonguldak illerinde operasyon yapıldı. Adana Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı eş zamanlı gerçekleştirilen terör örgütü MKP'ye yönelik operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. 23 zanlı sorgulanmak üzere Adana'ya getirildi. Sorgulamaları tamamlanan zanlılardan 8'i çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı, 15'i serbest bırakıldı.
    ŞOK SUİKAST PLANI

    Ele geçirilen harddisk ve CD'lerde yeni suikast planlarına ulaşıldı. MKP'nin eski bir Genel Kurmay Başkanına ses getirecek bir operasyon hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi.

    İNFAZ GÖRÜNTÜLERİNE ULAŞILDI

    Arama yapılan adreslerde ayrıca örgütün eski infaz görüntülerine ulaşıldı. İnfaz görüntülerinin örgütün eski militanlarına ait olduğu, fotoğraftaki militanların geçmiş yıllarda devletle işbirliği yaptığı gibi gerekçelerle MKP tarafından infaz edildiği, MKP'nin geçmişte 21 militanını kendi elleriyle infaz ettiği öğrenildi. Yapılan aramalarda ayrıca 1 adet 6,35 mm silah, bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.

    MKP'DEN ÖĞRENCİ KOLLEKTİFLERİNE DESTEK

    Polis 1 buçuk yıllık takipte MKP'nin öğrenci olaylarına açık destek verdiğini de tespit etti. MKP evlerinde ele geçirilen belgelerde, üniversitelere gelen tüm siyasetçilerin protesto edilmesi gerektiğine dair talimat verildiği görülüyor. Talimatlarda ayrıca DGH(Demokratik Gençlik Hareketi) ve DHF (Demokratik Haklar Federasyonu)nun faaliyete geçmesi gerektiği, ODTÜ gibi öğrenci eylemlerinin büyüdüğü üniversitelerde eylemlerin DGH ve DHF tarafından desteklenmesi gerektiği vurgulanıyor.

    DGH VE DHF LEGAL FAALİYET ALANLARI

    Ele geçirilen belgelerden DGH ve DHF'nin MKP'nin legal faaliyet alanları olduğu açıkça anlaşılıyor. Nitekim DGH ve DHF sitelerinden yaptıkları açıklamada operasyonları protesto ettiler.

    PTT SOYGUNLARININ ESRARI ÇÖZÜLDÜ

    Ele geçen bilgi ve belgelere göre kuyumcu ve PTT soygunlarını da MKP organize ediyordu. MKP'nin metropol illere yönelik olarak organize ettiği PTT ve Kuyumcu soygunlarından elde edilen gelir de örgüt giderlerinde kullanıyordu. Polis 1 yılı aşkın süredir yaptığı takip sonucunda da soygunların MKP tarafından yapıldığını delillendirdi.

    HABERVAKTİM




    Genelkurmay Başkanı'na suikast iddiası Yorumları