178 ülkede kırmızı bültenle aranacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-03-2011 (12:56)   Son Mesaj: 03-03-2011 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 526  

    03-03-2011

    178 ülkede kırmızı bültenle aranacak

    178 ülkede kırmızı bültenle aranacak


    Ergenekon davasının firari sanığı Çağdaş Eğitim Vakfı'nın eski Genel Başkanı Gülseven Yaşer hakkında 'kırmızı bülten' çıkarıldı. Soruşturma sırasında yurtdışına çıkan Yaşer, İnterpol tarafından 178 ülkede aranacak.

    Büşra Erdal-kadir Kökten'in haberi
    Yaşer, yurtdışına gidiş sebebi olarak tedavisini göstermişti. Ancak hazırlanan ÇEV iddianamesine göre firar etti.

    Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) eski Genel Başkanı, Ergenekon davasının firari sanığı Gülseven Yaşer hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı yöneticilerinin yargılandığı davada 8 sanık yer alıyordu. Ergenekon davası kapsamında Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek ile birlikte yargılanan İSTEK Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan hakkında da 13. Ağır Ceza Mahkemesi daha önce 'kırmızı bülten' çıkarmıştı.

    İstanbul özel yetkili cumhuriyet savcıları Ercan Şafak ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) son atamalarında Yargıtay üyesi olan Murat Yönder'in hazırladığı 300 sayfalık iddianame, Poyrazköy cephaneliği davası ile birleştirilmesi talebiyle açılmıştı. 13 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verilirken ÇYDD'nin eski başkanı Türkan Saylan vefat ettiği için hakkındaki soruşturma düşmüştü. Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Gülseven Yaşer'in ismi de 'firari sanık' olarak iddianamede yer alıyordu. Yurtdışında bulunduğu belirtilen Yaşer hakkında mahkeme kırmızı bülten çıkardı. Yaşer, Interpol tarafından 178 ülkede aranacak.

    Poyrazköy davası ile birleştirilmesi talep edilen iddianamede Yaşer, "Ergenekon silahlı terör örgütünün üyesi olmak, devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek ve özel hayatın gizliliğini ihlal" ile suçlanıyor. Davanın ilk duruşması Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde 18 Mart 2011'de görülecek.

    Erzurum olmazsa Kars'a bilet al!

    Hakkında yakalama kararı bulunan Gülseven Yaşer, Ergenekon soruşturması sırasında yurtdışına çıkmış ve bir daha Türkiye'ye dönmemişti. Yaşer, yurtdışına çıkış sebebi olarak tedavisini göstermişti. Ancak iddianamede yer alan bilgiler Yaşer'in kaçtığını gösteriyor. Telefon görüşmelerine göre Yaşer, 7 Ocak 2009'da Ergenekon operasyonu gerçekleştirilmesi üzerine uçak bileti aldırıyor. Aynı gün saat 11.20'de 'Oya' isimli biri ile yaptığı görüşmede Yaşer, "Yönetim kurulunu iptal et yarınkini... Kemal Yavuz gözaltında... Şimdi bak bana Erzurum gidiş-dönüş bir uçak bileti al hemen bu akşam... Dönüş açık kalsın... Olmazsa Kars, tamam." ifadelerini kullanıyor. Daha sonraki görüşmelerden buradaki Erzurum ve Kars ifadelerinin 'kod' olduğu anlaşılıyor.

    ZAMAN




    178 ülkede kırmızı bültenle aranacak Yorumları