Özel Harekatçıların tatbikatı gerçeği aratmadı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-03-2011 (13:54)   Son Mesaj: 03-03-2011 (13:54)    Cevap: 0    Gösterim: 608  

    03-03-2011

    Özel Harekatçıların tatbikatı gerçeği aratmadı

    Özel Harekatçıların tatbikatı gerçeği aratmadı


    Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü timlerinin gerçekleştirdiği hücre evi operasyonu ve rehine kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

    Şehit Başkomiser Sebahattin Tutuş Açık Atış Poligonu'nda gerçekleştirilen tatbikatta özel harekat timleri üzerinde resim ve balon olan hedeflere ateş ederek yakın alan çatışması tatbikatı yaptı.
    Çeşitli atış teknikleri kullanılarak yapılan tatbikatta senaryo gereği oluşturulan hücre evine sığınan temsili silahlı teröristler, iki koldan kuşatılıp baskın yapılarak etkisiz hale getirildi.

    Sis bombalarının ve otomatik silahların kullanıldığı operasyonda timler kayıp vermeden teröristleri silahlarıyla birlikte yakaladı.

    Tatbikatta ayrıca özel timler bir yolcu otobüsünde rehine tutulan yolcuları kurtardı. Tatbikat keskin nişancıların yaklaşık 200 metre uzaklıktaki balonları vurmasıyla sona erdi.

    Tatbikatı Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve Emniyet müdür yardımcıları izledi.

    Vali Kocatepe, özel harekat timlerinin büyük bir disiplin ve özenle çalıştıklarını, eğitimlerini aksatmadan sürdürdüklerini belirtti.

    ''Malum Kahramanmaraş ilimizin dağlık kesiminde küçük de olsa bazı risklerimiz var. Biz bu riski tamamen bertaraf etmek için kararlıyız'' diyen Kocatepe, tatbikatın başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini kaydetti.




    Özel Harekatçıların tatbikatı gerçeği aratmadı Yorumları