BBP lideri Topçu: ABD düğmeye bastı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-03-2011 (11:34)   Son Mesaj: 03-03-2011 (11:34)    Cevap: 0    Gösterim: 505  

    03-03-2011

    BBP lideri Topçu: ABD düğmeye bastı

    BBP lideri Topçu: ABD düğmeye bastı


    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, 'Afganistan ve Irak göz önüne alındığında, ABD eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın söylediklerine ve Wikileaks'ın belgelerine göre ABD emperyal plan için düğmeye bastı' dedi.

    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, bazı ülkelerde yaşanan karışıklıklarla ilgili olarak, ''Afganistan ve Irak göz önüne alındığında, ABD eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın söylediklerini düşünüldüğünde, Wikileaks belgelerine bakıldığında emperyal bir proje için düğmeye basıldığını söylemek mümkün olabilir'' dedi.
    Topçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın, ''Adriyatikten Çin Seddi'ne coğrafya değişecek, harita değişecek'' dediğini ifade ederek, ''ABD, Afganistan ile Asya cumhuriyetlerinin kontrolünü eline aldı Çin'e bakıyor oradan. Irak ile Ortadoğu'yu... ve Afrika ile üçgeni kuruyor'' görüşünü dile getirdi.

    Olayların yaşandığı ülkelerde, ''çağ ve konjonktüre aykırı, demokrasi dışı yönetim şekillerine'' halkın, iletişimin bu kadar arttığı yerde, mutlaka bir tepkisi olacağını belirten Topçu, ''Bunu kim sevk ediyor kim kontrol ediyor ona baktığımız zaman, Afganistan ve Irak'ı göz önüne alındığında, ABD eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın söylediklerini düşünüldüğünde, Wikileaks belgelerine bakıldığında emperyal bir proje için düğmeye basıldığını söylemek mümkün olabilir'' dedi.

    ''Emperyal proje ile halkın talepleri de şu an için paralel düşmüş olabilir'' diyen Topçu, sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

    Topçu, şunları kaydetti:

    ''(Bu milletler, bu halklar, birileri tarafından güdüleniyor) falan gibi maksatı aşan laflar da söylemek istemem, paralel düşüyor. Zaten artık emperyal projeler daha farklı yöntemlerle yapılıyor. Önce sana ihtiyaç yaratıyor sonra diyor ki 'Bak ihtiyacın şurada'. Sen çıkıyorsun ihtiyaca doğru giderken, bakıyorsun yolu bile var. Böyle olabilir. Bununla ilgili önümüzdeki hafta Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ve Sayın Genelkurmay Başkanı'na, KCK davası, Kandil'in oradan söyledikleri, İmralı'nın talepleri, bölücü terör örgütünün siyasal sözcülerinin dillendirdikleri ve sokaktan aldıklarımızı, olabilecekleri öngörü şeklinde yazacağım ve altına önerilerimiz ve çarelerimiz de şunlardır diyeceğim.''




    BBP lideri Topçu: ABD düğmeye bastı Yorumları