Ameliyat parasını çalan kızını şikayet etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-03-2011 (11:08)   Son Mesaj: 03-03-2011 (11:08)    Cevap: 0    Gösterim: 549  

    03-03-2011

    Ameliyat parasını çalan kızını şikayet etti

    Ameliyat parasını çalan kızını şikayet etti


    Adana'da bir kadın ile eşi, böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören annesinin ameliyat için biriktirdiği para ve altınları çaldığı iddiasıyla gözaltına alındı.

    Adliyeye sevk edilirken damat, "Annemizin canı sağolsun. Vicdanımız sızlamıyor" diyerek basın mensuplarına tepki gösterdi.
    Yedi ay önce kaybettiği eşinin maaşıyla geçinen 53 yaşındaki Gülseren Çetinkaya, böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisine başladı. Tek başına kalan Çetinkaya, İstanbul'da yaşayan ve kocası işsiz olduğu için zor durumda olan kızı Ayşe Ş. (22) ve kocası Ömer Ş'yi Adana'ya çağırdı. Ayşe-Ömer Ş. çifti çocukları Nevin (2) ve Alican (5) ile birlikte Adana'ya geldi.

    Gülseren Çetinkaya, iki katlı evinin birinci katını kızı ve damadına verip birlikte yaşamaya başladı.

    Eşinden kalan emekli maaşıyla da çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayan Gülseren Çetinkaya, hastalığı nedeniyle her ay çeyrek altın alıp saklamaya ve para biriktirmeye başladı. Altın ve paraları kendisi ikinci kata çıkamadığı için kızına vererek onun saklamasını istedi.

    Bu arada, böbrek hastası Gülseren Çetinkaya sürekli diyalize girmek için hastaneye gidip gelmeye hatta hastanede kalmaya başladı.

    İddiaya göre, Ayşe Ş. ise annesinin verdiği altınları saklamayıp kocası işsiz olduğu için onunla birlikte harcadı. Çetinkaya da, hastalığının ilerlemesi ya da ölmesi durumunda kızına yük olmamak için para biriktirdiğini sanıyordu. Geçen günlerde Çetinkaya'nın diyaliz makinesine bağlandığı ve vücuduna takılan hortumda problem çıktı. Doktorlar, ameliyat yapılarak yeni bir hortum takılması gerektiğini söyledi. Yaşlı kadın ameliyat gününü aldı ve doktora gitmeye karar verdi. Kızı Ayşe'den de ikinci kattaki evinden çantasındaki parayı getirmesini istedi.

    Çantasında biriktirdiği parayı bulamayan Çetinkaya, "Bu paranın yerini bir tek sen biliyorsun ne yaptın?" diye sordu. Ancak kızı parayı kendisinin almadığını söyleyince bu kez altınları getirmesini istedi. Ayşe Ş. altınların yerinde olmadığını söyledi.

    Gülseren Çetinkaya, 280 gram altın, 19 çeyrek altın ve 4 bin lira parasını çaldığını ileri sürdüğü kızı ve damadından şikayetçi oldu.

    Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Ayşe Ş ile kocası Ömer Ş'yi gözaltına aldı. Genç kadın ile kocası polisteki ifadelerinde annelerinin altınlarını ve paralarını çaldıklarını kabul ederek, "İki çocuğumuz vardı ona bakmak ve evi geçindirmek için işsiz olduğumuzdan dolayı çaldık" dedi.

    Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar, basın mensuplarının "Vicdanınız hiç sızlamadı mı?" sorusuna, "Sızlamadı, annemin canı sağolsun" diye karşılık verdi.

    ŞİKAYETÇİYİM

    Ameliyat parası çalındığı için hastaneye gidemeyen Gülseren Çetinkaya işsiz oldukları için kızını ve damadını kendisine bakmaları için Adana'ya getirdiğini ve çocuklarıyla birlikte kendilerine yedi aydır baktığını söyledi. Kendi öz kızının onlara bakmasının karşılığını ameliyat parasını çalarak gösterdiğini söyleyen Çetinkaya, "Kızımla damadım benim ameliyat param ile kefen paramı çalıp yemişler. Onlara hakkımı helal etmiyorum. Ben onlara baktım ama onlar benim ameliyat paramı çaldı. Bu yüzden onlardan şikayetçiyim. Kızım da olsa ameliyat paramı çaldığı için şikayetçiyim" dedi.

    Bu arada, çift, nitelikli hırsızlık suçundan adliyeye sevk edildiği için çiftin biri 2 diğeri 5 yaşında olan çocukları soydukları annelerine kaldı. Anne ise parası çalındığı için ameliyat olamadığından diyalize giremediğini bildirdi. Ancak parasını çaldığını ileri sürdüğü kızının çocuklarına bakıyor. Kızı tarafından zor durumda bırakılan anneye mahallede bulunan komşuları sahip çıkarak onu evlerine aldı.







    Ameliyat parasını çalan kızını şikayet etti Yorumları