Libya’dan gelen 46 kişi Alaplı'da ailelerine kavuştu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-02-2011 (19:54)   Son Mesaj: 03-02-2011 (19:54)    Cevap: 0    Gösterim: 700  

    03-02-2011

    Libya’dan gelen 46 kişi Alaplı'da ailelerine kavuştu

    Libya’dan gelen 46 kişi Alaplı'da ailelerine kavuştu


    Libya’yadaki kaostan kurtularak Türkiye'ye dönenlerden 46'si memleketleri Zonguldak'ın Alaplı ilçesine döndü. Türk işçileri yakınları ve sevenleri karşıladı.

    Libya'dan dönenler terminalde kendilerini bekleyen yakınları ile kucaklaşırken, duygusal anlar yaşandı. İşçiler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a teşekkür etti. Libya"da 20 yıldır işçi olarak çalışan Burhan Öztürk, kampta kaldıklarını kaldıkları süre içinde Libya halkının çok yardımcı olduğunu söyledi. Msallata bölgesinde işçi olarak çalıştığını kaydeden Öztürk, yaşadıklarını şöyle anlattı: Yaşadığımız şehrin dışında silah ve top sesleri duyuyorduk. Şantiyenin dışına Türkler olarak biz çıkmadığımız bir akşam yağmacılar şantiyemizi bastı. Direnmemiz sonuçta yağmacıları geri püskürttük.1 hafta bizim için çok zor geçti. Ancak Devletimiz her şeyi düşünmüş. Türkiye"ye gelişimiz dört dörtlük oldu. Feribotta Kızılay ekipleri bize yardımcı oldu. Doktorlar muayene yaptı. Psikolog doktorlar yolculuk boyunca bizimle görüştü. Limana indik Türk Kızılayı ekipleri bizi gıda paketleri ve sıcak yemeklerle karşıladı. Buraya gelene kadar çok rahattık. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan"a teşekkür ediyoruz." dedi.
    Murat Özgüç isimli vatandaş ise, "Devletimizin yapmış olduğu özveri için teşekkür ediyoruz. Kaldığımız kampta bile bize çok iyi baktılar. Hiç bir arkadaşımıza zarar gelmeden Allah'a şükür gelebildik. Türkiye'nin yapmış olduğu organizasyon diğer devletlere göre en iyisiydi." diye konuştu.

    BÜTÜN MASRAFLARI DEVLET KARŞILADI

    Alaplı Yeşilyurt Köyünden Ziya Can ise, "Dün akşam gemiyle Marmaris Limanı'na geldik. Limanda Kızılay ekipleri bizi çiçeklerle karşıladı yiyecek ve içecek dağıttı. Buradan otobüslerle çeşitli illere dağıldık. Türk Hükümeti çok büyük bir organizasyon yaptı. Buraya gelinceye kadar cebimizden 5 kuruş çıkmadı. Hepsini devletimiz karşıladı. Devletimize teşekkür ediyoruz." dedi.





    Libya’dan gelen 46 kişi Alaplı'da ailelerine kavuştu Yorumları