Nusaybin'de 'Bilal Ay cinayeti' protesto edildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-02-2011 (19:54)   Son Mesaj: 03-02-2011 (19:54)    Cevap: 0    Gösterim: 501  

    03-02-2011

    Nusaybin'de 'Bilal Ay cinayeti' protesto edildi

    Nusaybin'de 'Bilal Ay cinayeti' protesto edildi


    Mardin’in Nusaybin ilçesinde toplanan vatandaşlar, Bilal Ay’ın(15) geçtiğimiz hafta 23 yerinden bıçaklanarak öldürülmesini protesto etti.

    Babasının Devlet Hastanesi temizlik görevlisi olması nedeniyle Nusaybin Devlet Hastanesi'nde başlayan yürüyüş, Barış Parkı'nda yapılan basın açıklamasından sonra Ay"ın evinde sona erdi. Vatandaşlar, katilin biran önce bulunmasını istedi.
    Bilal Ay"ın babası Nasrettin ve Annesi Şahize"nin de aralarında olduğu çok sayıda Nusaybinli, yürüyüşe geçti. Grup adına basın açıklaması yapan Abdullah Gökçe, geride kalan süre zarfında 15 yaşındaki Bilal Ay"ı katleden faillerin hala bulunamadığını kınadıklarını söyledi. Toplumun demokratik kesimleri, Sivil toplum örgütleri, duyarlı insanlar ve kanaat önderlerine seslendiğini ifade eden Gökçe: "Nusaybin"de bu vahşilikleri görmek istemiyoruz. Herkese sesleniyoruz bu feryadı bu acıyı duyun artık. Nusaybin"de dört buçuk aydan beri şüpheli ölümlerde artış görülmektedir. Bizler faillerin biran önce bulunması için burada toplandık. Nusaybin"de teknolojinin ve istihbaratın bu kadar geliştiği bir yerde faillerin hala bulunmamasını kınıyoruz." dedi.

    Basın açıklaması sonrası Parkta toplanan kalabalık grup 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Daha sonra grup, çeşitli sloganlar eşliğinde Ay ailesinin Dicle mahallesi Şahin Sokakta bulunan evine taziye ziyaretinde bulundu.

    GÖKKAN: DEVLET KATİLLERİ KORUYOR

    Grupla birlikte aileye taziyelerini bildiren Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, devletin toplumda işlenen suçları affedici olma hakkına sahip olmadığını belirtti. Devlet kendisine karşı işlenen suçlarda affetme hakkına sahip olduğunu kaydeden Gökkan şöyle konuştu: "Türkiye"de tecavüzcüler, caniler, Ergenekoncular affediliyor ama siyasal anlamda düşüncelerini ifade edenler affedilmiyor. Devlet dönem dönem tacizci, tecavüzcü ve talancılara af çıkarıyor hizbulkontraya çıkardığı gibi. Ama halka taciz, tecavüz ve Bilal"in katillerini koruyor. Özel yasalarla koruyor. Biz Nusaybin halkı olarak bu olayı kınıyoruz."





    Nusaybin'de 'Bilal Ay cinayeti' protesto edildi Yorumları