Rize’de 87 ton kaçak çay ele geçirild   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-02-2011 (18:07)   Son Mesaj: 03-02-2011 (18:07)    Cevap: 0    Gösterim: 527  

    03-02-2011

    Rize’de 87 ton kaçak çay ele geçirild

    Rize’de 87 ton kaçak çay ele geçirild


    Rize'de bir kamyonda 15, kamyonun gidiş noktası olan bir çay fabrikasının deposunda 52 ton 400 kilogram olmak üzere toplamda 87 ton 400 kilogram gümrük kaçağı çay ele geçirildi.

    İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, kaçak çayların Türkiye"de bir defada yakalanan en yüksek miktar olduğunu söyledi. Bir ihbar üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince merkeze bağlı Gülbahar Mahallesi'nde bir kamyonun durdurulduğunu ifade eden Demirtaş, ''Kamyonda yapılan aramada 15 ton gümrük kaçağı, kamyonun varacağı son adres olan çay fabrikasının deposunda yapılan aramada 72 ton 400 kilogram kaçak çay ele geçirilmiştir.
    Bu çayların ambalajından alınan numuneler laboratuvarlara gönderilmiş, çayların tamamının kaçak çay olduğu tespit edilmiştir. Bu çayların içerisinde 15 ton çayın Rize Çayı ile harmanlandığı tespit edilmiştir.'' dedi.

    ÇAY KAÇAKÇILIĞI, TERÖR ÖRGÜTÜNE GELİR SAĞLIYOR

    Son yıllarda çay kaçakçılığının çok boyutlu olarak ortaya çıktığı ifade eden Demirtaş, ''Çay kaçakçılığı, büyük miktarda vergi kayıplarına neden olan, toplum sağlığını olumsuz etkileyen ve terör örgütüne gelir sağlayan illegal bir aktivitedir.

    Şehrimizde çay sanayici temsilcilerinden aldığımız şikayetler üzerine çalışmalar yoğunlaşmıştır. 2010 yılında Rize'de 6 aylık çalışma sonunda 170 ton kaçak çay ele geçirilmiş, 14 kişi hakkında işlem yapılmıştır. Bu da çay kaçakçılığında merkezin Rize olduğunu göstermektedir.'' diye konuştu.

    Demirtaş, kaçak çayların ülkemize, gümrük kapılarından beyan dışı, araçların özel zulalarında, sınıra komşu ülkelerden katır sırtında, yolcu beraberinde, serbest bölgelerden gümrük transit rejimini suiistimal yoluyla getirildiğinin tespit edildiğini kaydetti.

    Olayla ilgili gözaltına alınan İ.Ö., H.E., A.B. ve A.A. hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık Kanunu'na Muhalefet suçundan işlem yapıldı.




    Rize’de 87 ton kaçak çay ele geçirild Yorumları