Kastamonu rektörü kürsüde yuhalandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-02-2011 (18:56)   Son Mesaj: 03-05-2011 (19:34)    Cevap: 1    Gösterim: 636  

    03-02-2011

    Kastamonu rektörü kürsüde yuhalandı

    Kastamonu rektörü kürsüde yuhalandı


    Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, Kastamonu Üniversitesi'deki açılışta yaptığı konuşma esnasında öğrenciler tarafından protesto edildi.

    Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, üniversitede güvenlik zaafiyeti olduğu ve bazı bölümlerde de derslere başlanılmaması nedeniyle protesto edildi.

    Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Yüksekokulu Fazıl Boyner Sağlık Yüksekokulu, Orman Fakültesi bina ve tesislerinin açılış töreninde konuşmak üzere kürsüye çıkan Rektör Prof.Dr. Bahri Gökçebay, öğrenciler tarafından alkışlanıp yuhalanarak protesto edildi.
    Üniversitenin şehir içinden mevcut yere taşınmasını protesto ederek güvenlik zafiyeti olduğunu ileri süren öğrenciler, bazı bölümlerde de halen derslere başlanılmadığını vurguladı.

    Alkış ve yuhalamalarla konuşması bölünen Rektör Prof. Dr. Bahri Gökçebay, şöyle konuştu: "Şu an çok mutluyum. Demokraside böyle şeyler olur. Üniversite öğrencileri de istediği kişiyi protesto eder. Tamam protestonuzu ettiniz. Size bir şey söylemek istiyorum. Kulaktan duyma bilgilerle hareket etmeyin."

    Öğrenciler, Rektörün konuşması esnasında arkalarını dönüp alkış ve ıslıklarla protestolarını sürdürüp tören alanından ayrıldı.

    Rektörün konuşması da protokol ve davetliler tarafından alkışlandı.
    Daha sonra konuşma yapan Vali Erdoğan Bektaş, üniversitenin fiziki anlamda önemli yol kat ettiğini söyledi.




    Kastamonu rektörü kürsüde yuhalandı Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  03-05-2011, 19:34

    --->: Kastamonu rektörü kürsüde yuhalandı


    Bölümlerin kapatılması mı? Rektör kendi kendini ihbar etmiş.
    Eğitim Fakültesi’ndeki öğrencileri olan bölümlerin ikinci öğretim programlarını kendisi kapattı. Buradaki amacı insanları ekonomik yönden incitmekti ve başardı da.
    Diline dolamış KPSS ve Bilim Günleri. Her yerde onları konuşuyor.
    Boşuna başarıyı sahiplenmesin, her ikisi de o yokken daha iyi durumda idi.
    Bilimden ve bilim günlerinden bahsetmek için önce Rektörün kendisi bilim insanı olmalıdır.
    Bakalım özgeçmişine (CV) öyle mi?
    1941'de Ankara'da doğdu. 1964'te Ankara Ü. Ziraat Müh.’den mezun oldu. 1970'te doktorasını bitirdi. 2007 yılından beri Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürütmektedir. 1970-2007 arasında tam 37 yıl ne yapmış bu adam?
    Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.
    "Beni istemiyorlar. Çünkü ben Ahmet Necdet SEZER’in atamış olduğu bir rektörüm" diyor.
    Eşzamanlı kurulan 15 tane üniversitenin rektörlerini de Sezer atamıştı.
    Onlar kendilerini çok geliştirdiler ve 4'e katladılar. Ama bu rektör ne yaptı? İkinci öğretimi kapattı, yaz okulunu kapattı, mescitleri kapattı, durmadan fakültelerin ve yüksekokulların yerini değiştirdi, öğretim elemanlarına bol bol soruşturmalar açtı, onları bıktırıp başka yerlere püskürttü, İslam'a, YÖK'e, öğrencilere kısacası herkese saldırdı.
    Böyle işlerle uğraşırsa ne üniversite ne şehir ne de öğrenci gelişir.
    Öte yandan açılışı protesto eden öğrencilere güya demokrasi dersi vermiş. Peh.
    Rektör şunu anlamıyor ya da anlamak istemiyor.
    Öğrenciler açılış günü dört yılın öfkesini kustular.
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci