Kadınlar AK Parti il binasını işgal etmek istedi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-02-2011 (16:58)   Son Mesaj: 03-02-2011 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 586  

    03-02-2011

    Kadınlar AK Parti il binasını işgal etmek istedi

    Kadınlar AK Parti il binasını işgal etmek istedi


    Mersin'de bir grup kadın, AK Parti il ve ilçe binalarına girmek istedi. Binaya girmekte direten kadınlara polis müdahale etti. İçeri giremeyen kadınlar binanın önünde oturma eylemi yaptı.

    Mersin'de bir grup kadın, AK Parti il ve ilçe binalarına girip, burada oturma eylemi yapmak istedi. Parti binaları önünde geniş güvenlik önlemi alan polis, kadınların partiye girmesine izin vermedi. Kadınlar binaya girmekte diretti ancak polis izin vermeyince de parti binası girişinde oturma eylemi yaptı.

    Gözne Yolu üzerinde Mersin Şehir Mezarlığı'nın hemen karşı tarafından bulunan AK Parti Mersin İl Binası önünde toplanan yaklaşık 15 kadın, parti binasına girip burada İl Başkanı Mekin Merter Salt ile görüşmek istediklerini dile getirdi.

    Partililer, Salt'ın binada olmadığını belirtirken, kadınlar parti binasına girmek istedi ancak bölgede güvenlik önlemi alan polis buna izin vermedi. Bu gelişme üzerine parti binası önünde bekleyişini sürdüren kadınlar, AK Parti görevlileri tarafından kendilerine ikram edilen çayı da kabul etmedi ve sokakta değil, parti binasında beklemek istediklerini dile getirdi. Ancak bu talepleri de kabul görmedi.

    Parti binasına giriş ve çıkışlar güvenli bir şekilde gerçekleştirilirken, olay yerine gelen AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, kendisini bekleyen kadınlarla ayaküstü görüştü. Kadınlar, Salt'ı kendilerini İl Binası'na davet etmelerini ve dertlerini orada anlatmak istediklerini ifade ederken, Salt ise bunun mümkün olmadığını ancak kendilerini bu şekilde de dinleyebileceğini belirtti. Ancak kadınlar bunu kabul etmedi ve eylemlerine devam etti. Salt da herhangi bir sonuç alamayınca parti önünden ayrıldı. Bir süre parti binası girişinde oturma eylemi yapan kadınlar, daha sonra ortak bir açıklama yaptı.

    Grup adına konuşan Medine Özkaracadağ, terör örgütü PKK'nın tek taraflı olarak ilan ettiği 'ateşkes'i yeniden başlattığını hatırlatarak, Doğu ve Güneydoğu'da çatışma istemediklerini ve bir anne olarak buna asla izin vermeyeceklerini söyledi. Özkaracadağ, ne kendilerinin, ne de asker ailelerinin gözyaşı dökmesini, annelerin evlatlarını kara toprağa vermesini istemediklerini de sözlerine ekledi. Grup, yapılan açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

    Öte yandan, bir eylem de Hastane Caddesi üzerinde yer alan Kuruçeşme civarındaki AK Parti Akdeniz İlçe Teşkilatı önünde yaşandı. İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, parti binası önünde barikat kurarken, eylemci kadınların da parti binasına girişine izin verilmedi. Polise karşı direnen ve parti binasına girmekte ısrar eden eylemcilerin tüm girişimleri sonuçsuz kaldı. Grup adına konuşan Tanzile Baydar, annelerin evlatları için gözyaşı dökmesini istemediklerini söyledi, sonrasında da yanında getirdiği beyaz tülbentin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verilmesi için parti yetkililerine teslim etti. Grup, yapılan açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.




    Kadınlar AK Parti il binasını işgal etmek istedi Yorumları