Cihaner'e niyet Berk'e kısmet   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-02-2011 (15:56)   Son Mesaj: 03-02-2011 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 707  

    03-02-2011

    Cihaner'e niyet Berk'e kısmet

    Cihaner'e niyet Berk'e kısmet


    Eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in "birinci sınıf hâkimlik koruması" kuralından 3. Ordu Komutanı Org. Berk'in de yararlandığı iddia edildi.

    Ersan Atar'ın haberi
    Eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in "birinci sınıf hâkimlik koruması" dönemin 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'e de yaradı. Berk ve Erzincan'daki Ergenekon faaliyetleri davasının diğer sanıklarının da yargılanabilmesi için adalet bakanın izin vermesi gerekecek. Seçim döneminde bağımsız adalet bakanı olacağından Erzincan Başsavcılığı'nın izin talebi bağımsız bakanın önüne gelecek.

    Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi, şimdi Eskişehir Savcısı olan Cihaner'i "görevi kötüye kullanma, imar kirliliği ve evrakta sahtecilik" suçlarından yargılamaktayken Cihaner hakkında Erzincan'da Ergenekon Terör Örgütü adına eylemlerde bulunduğu iddiasıyla dava açılmıştı.

    Şimdi Eğitim ve Doktrin Komutanı olan dönemin 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ile bölgede görev yapan MİT görevlileri hakkında da aynı iddiayla, Cihaner ile birlikte Erzurum Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Yargıtay Cihaner'in eylemlerini, "görev suçudur" deyince yargılanabilmesi için Adalet Bakanlığı'ndan izin alınması gerekiyordu.

    Nitekim 11'inci Ceza Dairesi geçtiğimiz günlerde "Adalet Bakanlığı'ndan izin alınırsa dava açılması" için Cihaner'in dosyasını Erzincan Başsavcılığı'na göndermişti. Yargıtay kaynakları, Cihaner ile aynı davada yargılanan Orgeneral Berk ve diğer MİT görevlilerinin yargılanması için de Adalet Bakanlığı'ndan izin alınması gerektiğini belirttiler.

    SABAH




    Cihaner'e niyet Berk'e kısmet Yorumları