Meterolojiden vatandaşa 4 kritik uyarı!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-02-2011 (16:58)   Son Mesaj: 03-02-2011 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 381  

    03-02-2011

    Meterolojiden vatandaşa 4 kritik uyarı!

    Meterolojiden vatandaşa 4 kritik uyarı!


    Yurdun büyük bölümünde yağış beklenirken, hava sıcaklıklarında yurt genelinde önemli bir değişiklik olmayacak. Meteoroloji ise kuvvetli yağış, rüzgar, çığ ve buzlanmaya karşı vatandaşa uyarıda bulundu.

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü"nce yapılan son değerlendirmelere göre, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Burdur ve Sivas çevreleri yağışlı geçecek. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.
    Rüzgar genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

    -KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

    Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

    Marmara ile Kuzey Ege Kıyılarında, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

    Yurdun doğu bölgelerinde, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -ÇIĞ TEHLİKESİ-

    Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

    -BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

    Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

    İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.(8)

    ANKARA: Parçalı bulutlu.(12)

    İZMİR: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde aralıklı yağmurlu (14)

    ADANA: Parçalı ve az bulutlu.(20)

    ANTALYA: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde batı ilçeleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(19)

    SAMSUN: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(8)

    ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.(0)

    DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu.(15)

    -BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

    Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

    MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya aralıklı yağmurlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

    EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam İzmir, Aydın ve Muğla, gece saatlerinde Aydın, Muğla, Uşak ve Denizli aralıklı yağmurlu geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

    AKDENİZ: Parçalı zamanla Batı Akdeniz çok bulutlu, gece saatlerinde Antalya'nın batı ilçeleri ile Burdur aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

    İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla bölgenin doğusu çok bulutlu, öğleden sonra ve gece saatlerinde Sivas çevreleri aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

    BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri aralıklı yağmurlu geçecek.

    ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; akşam ve gece saatlerinde Trabzon, Rize ve Hopa çevelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

    DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu (Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari) aralıklı kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

    GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek




    Meterolojiden vatandaşa 4 kritik uyarı! Yorumları