Telegraph'a Erdoğan hakareti cezası   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-02-2011 (16:55)   Son Mesaj: 03-02-2011 (16:55)    Cevap: 0    Gösterim: 486  

    03-02-2011

    Telegraph'a Erdoğan hakareti cezası

    Telegraph'a Erdoğan hakareti cezası


    İngiliz Daily Telegraph gazetesi, 'AK Parti hükümetinin İran’dan 25 milyon dolar bağış aldığına' yönelik yalan haberi için Başbakan'dan özür dilemişti. Gazete Erdoğan'a tazminat ödemeye mahkum edildi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiliz Daily Telegraph gazetesine karşı açtığı hakaret davasını kazandı.
    İngiliz yüksek mahkemesinde bugün yapılan duruşmada, gazetenin iddialarının somut temele dayanmadığına ve haberin doğru olmadığına karar verildi. Mahkeme ayrıca gazetenin Erdoğan'a tazminat ödemesine karar verdi.

    Erdoğan'ın avukatı Emma Edhem, duruşmada, Daily Telegraph gazetesinin yanlış iddiaları içeren haberi Eylül 2010'da yayımladığını hatırlatarak, gazetenin dün hem internet sitesinde, hem de dünkü baskısında, yayımladığı haberle ilgili özür dilediğini belirtti.

    Edinilen bilgiye göre gazete Erdoğan'a 25 bin sterlin (yaklakış 66 bin lira) tazminat ödeyecek.

    Daily Telegraph gazetesi geçen eylül ayında yayımladığı bir haberde "İran'ın AK Parti'ye 25 milyon dolarlık bağışta bulunduğunu" iddia etmişti.

    AVUKAT EDHEM: BAŞBAKAN ERDOĞAN, TELEGRAPH'A AÇTIĞI HAKARET DAVASINI KAZANMIŞTIR. GAZETE ERDOĞAN'A 25 BİN STERLİN TAZMİNAT ÖDEYECEK

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Emma Edhem, Erdoğan'ın İngiliz Daily Telegraph gazetesine açtığı hakaret davasını kazandığını ve gazetenin Erdoğan'a 25 bin sterlin tazminat ödeyeceğini söyledi.

    İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Yüksek Mahkeme'de bugün görülen davada Erdoğan, İngiliz Daily Telegraph gazetesine açtığı hakaret davasını kazandı. Erdoğan Eylül 2010'da gazetenin hem internet sitesinde, hem de baskısında yayımlanan "İran'ın AK Parti'ye 25 milyon dolarlık bağış yaptığı" haberiyle ilgili dava açmıştı.

    Avukat Edhem duruşmanın ardından mahkemenin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Daily Telegraph gazetesinin doğru olmayan bir iddiada bulunduğunu ifade ederek, "Mahkeme, gazetenin iddialarının somut bir temele dayanmadığına ve doğru olmadığına hükmetti" dedi.

    Ne Başbakan Erdoğan'ın, ne de partisinin böyle bir bağışı İran hükümetinden aldığını vurgulayan Avukat Edhem, gazetenin dün hem internet sitesinde, hem de baskısında özür yayımladığını anımsattı.

    Edhem, tarafların arasında anlaşması sonucu gazetenin Erdoğan'a 25 bin sterlin tazminat ödeyeceğini kaydetti.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in kararla ilgili açıklamasını da okuyan avukat Edhem, Çelik'in "Başbakan Erdoğan'ın Daily Telegraph'ın iddialarının yanlış olduğunu kabul etmesi ve özür dilemesinden memnun olduğunu, ayrıca AK Parti'nin adının temizlenmesinden memnuniyet duyulduğunu" ifade ettiğini bildirdi.

    Bugün ilk duruşması yapılan ve gazetenin özrü ile tarafların anlaşması üzerine yaklaşık 10 dakika süren davaya Yargıç Michael Tugendhat baktı.

    Bu arada duruşmaya, Londra'da AB programı çerçevesinde bulunan yaklaşık 30 kişiden oluşan Türk avukat ve hakimler de katıldı. Grup adına açıklama yapan Mehmet Tank, bugünkü duruşmayı takip etmek için geldiklerini ve kararı yargı bağımsızlığı açısından önemsediklerini ifade etti. Duruşma salonuna girerek davayı izleyen gruba, Yargıç Tugendant "kalabalık bir grubun davayı izlediğini" söyleyerek, bu kişileri selamladı.




    Telegraph'a Erdoğan hakareti cezası Yorumları