'Ucube'nin yıkılmasını Aliyev istemiş   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-02-2011 (16:54)   Son Mesaj: 03-02-2011 (16:54)    Cevap: 0    Gösterim: 486  

    03-02-2011

    'Ucube'nin yıkılmasını Aliyev istemiş

    'Ucube'nin yıkılmasını Aliyev istemiş


    Kars'ın Eski Belediye Başkanı'nın açıklamaları tartışmaya yeni bir boyut getirdi.

    Türkiye gündemine oturan "ucube heykel" tartışmaları eski Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu"nun yaptığı açıklamalar ile yeni bir boyut kazandı. Marmara Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelen Alibeyoğlu, "İnsanlık Anıtı"nın yıkılmasını Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev"in istediğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın da bir bahane bularak bunu gerçekleştirmek istediğini öne sürdü.
    Türkiye"nin Azerbayca"na gaz ve petrol yönünden bağımlığının olduğuna işaret eden Alibeyoğlu, "Bu yüzden Erdoğan, Aliyev"in ricasını kırmadı ve yerine getirmek için harekete geçti" diye konuştu. Eski belediye başkanı, Kars bölgesinde önemli miktarda Azeri vatandaşının yaşamasının da heykelin yıkılmasında etkili olduğunu dile getirdi.

    Öte yandan Erzurum Anıtlar Kurulu, İnsanlık Anıtı"nın yapıldığı yerin SİT alanı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı almıştı.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kars ziyareti sırasında heykel için "Ucube" demiş, ardından da yıkımı gündeme gelmişti. Mimar Mehmet Aksoy, heykelin yıkım kararına tepki göstermişti. (Vatan)




    'Ucube'nin yıkılmasını Aliyev istemiş Yorumları