Bakan Ergin'den 'Öcalan'a ev hapsi' yorumu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-02-2011 (15:34)   Son Mesaj: 03-02-2011 (15:34)    Cevap: 0    Gösterim: 490  

    03-02-2011

    Bakan Ergin'den 'Öcalan'a ev hapsi' yorumu

    Bakan Ergin'den 'Öcalan'a ev hapsi' yorumu


    Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bugün bazı gazetelere de yansıyan BDP'li Ufuk Uras'la Öcalan'ın ev hapsine ilişkin yaptıkları görüşmeyle ilgili "Bizim cevabımız çok nettir. Böyle birşey söz konusu değildir" dedi.

    Bakan Ergin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin destek verdiği 'Cezaevleri Okuyor' projesinin tanıtım toplantısından ayrılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
    Ergin bugün bazı gazetelere de yansıyan BDP'li Ufuk Uras'la Öcalan'ın ev hapsine ilişkin yaptıkları görüşmenin hatırlatılması üzerine şunları söyledi " Görüşmede yasal konum itibariyle böyle birşeyin mümkün olamayacağını söyledik. Zaten haber yapan gazetelerde bu talebin Adalet Bakanlığının red cevabı verdiği yönünde. Bana göre hiç de gerekli olmayan bir dialog. Türkiye mevcut kanunlar ve yasalarımıza göre böyle birşeyin olması mümkün değil. Yasalarımızda mümkün olmadığını söylediğimizde misafirimiz bize yasa değişikliğinin mümkün olup olmadığını sordu. Türkiyede bunun şartlarının olmadığını konutta cezaların çekilmesinin yasalarda olduğunu ancak bu tip mahkumiyete çarptırılmış olanların bundan istifade edemeyeceğini söyledim misafirimize. Bizim cevabımız çok nettir. Böyle birşey söz konusu değildir, mümkünde değildir.




    Bakan Ergin'den 'Öcalan'a ev hapsi' yorumu Yorumları