Tekin: Erdoğan dışarıda ters konuşuyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-02-2011 (16:36)   Son Mesaj: 03-02-2011 (16:36)    Cevap: 0    Gösterim: 437  

    03-02-2011

    Tekin: Erdoğan dışarıda ters konuşuyor

    Tekin: Erdoğan dışarıda ters konuşuyor


    CHP'li Gürsel Tekin, BaşbakanErdoğan'ın Almanya'da yaptığı konuşmayla ilgili, ''Başbakan yurt dışında güllük gülistanlık Türkiye'den bahsederken ülkemizde açlıktan analar intihar ediyor, babalar bunalım geçiriyor, evlerini yakıyor'' eleştirisinde bulundu.

    Gürsel Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın her yurt dışı gezisinde olduğu gibi Almanya'da da güllük gülistanlık Türkiye'den bahsettiğini belirtti.
    Açıklamasında ''Türkiye'de işsizlik yok, yoksulluk yok, yolsuzluk yok. Cami onarımlarında bile yolsuzluk yapılmıyor. Sabaha karşı saat beşte insanlar gözaltına alınmıyor, zengin daha zengin, yoksul daha yoksul olmuyor...'' ifadelerine yer veren Tekin, Şunları kaydetti:

    ''İnsan Başbakanı dinlerken 'bu nereden, hangi ülkeden bahsediyor Allahaşkına, İsviçre'den mi söz ediyor) diye merak ediyor. Yeter artık, Başbakan milletle, milletin derdiyle, halkın sorunlarıyla alay eder gibi konuşmaktan vazgeçsin.

    Başbakan yurt dışında güllük gülistanlık Türkiye'den bahsederken ülkemizde açlıktan analar intihar ediyor, babalar bunalım geçiriyor evlerini yakıyor, iki buçuk aylık çocuk açlıktan ölüyor. Bir gazi evinde açlıktan ölmüş olarak bulunuyor. Bir çocuk çöplükte ekmek ararken çöp arabasının altında kalıyor. İnsanlar böbreklerini satıyor. Köylünün traktörü hacizli. Bir köydeki vatandaşlarımızın hepsi haczedilmiş.''

    Başbakan Erdoğan'ın Türkiye ile bağdaşmayan sözler sarfettiğini ileri süren Tekin, ''Türkiye ne durumda, sen neden bahsediyorsun. Elini vicdanına koy. Cüzdan hesabı yapma. Artık durduğun yere göre değil, doğduğun yere, doyduğun yere göre konuş. Çevrende çok doymuş olanlara bakma. İnsanlar doğduğu yerde neden aç, neden yoksul, neden göç ediyor doğduğu yerden diye düşün. Uçağa binince tepeden bakarak veya yabancı bir ülkede gerçekleri ters yüz ederek sorunlar çözülmez'' ifadelerini kullandı.

    Tekin, CHP olarak gece gündüz çalışarak gerçek Türkiye'yi anlatacaklarını belirterek, ''Bulutlar üzerinde konuşmayı seven Başbakan'ın ayaklarını yere değdireceğiz. Bununla da kalmayacak haziran ayındaki seçmen sonra arkadaşlarıyla birlikte yargıç önünde hesap vermelerini sağlayacağız'' dedi.




    Tekin: Erdoğan dışarıda ters konuşuyor Yorumları