CHP, şeker hastaları için önerge verdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-02-2011 (15:35)   Son Mesaj: 03-02-2011 (15:35)    Cevap: 0    Gösterim: 521  

    03-02-2011

    CHP, şeker hastaları için önerge verdi

    CHP, şeker hastaları için önerge verdi


    CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, şeker hastalarının sorunlarının araştırılarak aksaklıkların giderilmesi ve bu konuda yasal düzenlemelerin ele alınabilmesi için Meclis’te araştırma açılmasını istedi.

    CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ve arkadaşları, TBMM Başkanlığı"na verdikleri önerge ile Meclis"in şeker hastalarının sorunlarını araştırmasını talep etti. Şeker hastalığında son yıllarda büyük artış olduğuna dikkat çekilerek, vatandaşların hastalığın tanısı ve teşhisinde önemli sorunlarla karşılaştıkları kaydedildi.
    -"10 MİLYON CİVARINDA DİYABET HASTASI VAR"-

    Türkiye"de yaklaşık 10 milyon civarında diyabet hastası olduğu belirtilerek, "Bu sayı 2030 yılında ulaşılması düşünülen sayı olmasına rağmen, diyabet hastalarındaki artış nedeniyle 2011 yılında bu sayıya ulaşılmıştır. Ülkemizde 40 yaşın üstündeki her 5 kişiden 1 kişi, 50 yaşın üstündeki her 4 kişiden 1 kişinin diyabetli olması diyabetli sayısının ne düzeyde olduğunu açıkça göstermektedir" denildi.

    -"HER 2 HEMODİYAZ HASTASINDAN BİRİ DİYABETLİDİR"-

    Önergenin gerekçesinde; her 2 hemodiyaliz hastasından birisinin diyabetli olduğu ifade edilerek, "20 yaş üstü körlüğün birinci nedeni diyabet olduğu gibi kalp damar hastalıklarının en önemli nedenlerinden birisini de diyabet oluşturmaktadır" denildi.




    CHP, şeker hastaları için önerge verdi Yorumları