AK Parti, 'Öcalan'a ev hapsi'ni bitirdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-02-2011 (15:37)   Son Mesaj: 03-02-2011 (15:37)    Cevap: 0    Gösterim: 541  

    03-02-2011

    AK Parti, 'Öcalan'a ev hapsi'ni bitirdi

    AK Parti, 'Öcalan'a ev hapsi'ni bitirdi


    AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, ''terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'a ev hapsi'' tartışmalarına ilişkin; bağımsız yargısının verdiği hükümlerin yine bağımsız yargının tabi olduğu infaz yasaları çerçevesinde icra edildiğini belirterek, ''Bu konuda bizim ne düşüncemiz ne de hazırlığımız var'' dedi.

    Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, yurt dışında yaşayan vatandaşların oy kullanmasıyla ilgili konunun senelerdir konuşulduğu halde, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) inisiyatif kullanamadığını, hazırlıklarını yapamadığını ve yurt dışındaki vatandaşlara müjdeli haber veremediğini ifade etti.
    Hükümetin bu konuda üzerine düşen her şeyi yaptığını belirten Kılıç, bugünden itibaren YSK'nın bir talebi olması halinde bunları harfiyen karşılamaya hazır olduklarını söyledi.

    Kılıç, ''Maalesef YSK, yurt dışındaki seçmenlere kapıları kapamıştır. Sandığa seçmen iradesinin daha geniş bir zeminde yansımasının altyapısını oluşturamamıştır. Büyük üzüntü duyuyoruz. Kullanılamayan her oy demokrasi açısından bir kayıptır'' dedi.

    YSK'nın, birçok havalimanında ve bazı denizyolu kapılarında da oy kullanma imkanını oluşturamadığını belirten Kılıç, bir tek vatandaş bile yurda giriş yapacak olsa devletin imkanlarının orada sandık bulundurmaya yeterli olduğunu dile getirdi.

    Kılıç, ''YSK daha yapıcı, olumlu, demokrasiye daha inanç ve saygı duyan, bütün insanların iradesinin sandığa yansımasına katkı sağlayan bir kurum olması gerekmektedir'' dedi.

    Kılıç, bir gazetecinin, ''Abdullah Öcalan'ın ev hapsi'' tartışmasıyla ilgili sorusu üzerine, ''Böyle bir konu Türkiye'nin de bizim de gündemi değil. Türkiye'nin ceza yasaları bellidir, cezaların infazı hakkında kanun ve düzenlemeler de bellidir. Türkiye'nin bağımsız yargısının verdiği hükümler yine bağımsız yargının tabi olduğu infaz yasaları çerçevesinde icra edilmektedir. Bu konuda bizim ne düşüncemiz ne de hazırlığımız var'' diye konuştu.

    ''Bu, seçimlerden önce eylemsizliğin devamı için bir şantaj olarak mı kullanılıyor?'' sorusu üzerine Kılıç, seçim öncesinde terör olaylarını tırmandırmanın, hesap kitap içerisinde olanların hesaplarına katkı sağlamadığını söyledi.

    Kılıç, ''Türkiye'ye, Türk insanına düşman olan çevrelerin ekmeğine yağ sürecek girişimler karşısında hiç kimse el ovuşturmamalıdır. Türkiye'de seçimler silahların gölgesinde yapılmamalıdır. Bütün seçmenler de sandığa özgür iradeleriyle gidebilmelidir'' dedi.

    AA




    AK Parti, 'Öcalan'a ev hapsi'ni bitirdi Yorumları