Erdoğan: Onunla hatıramız kitap olur   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-02-2011 (15:37)   Son Mesaj: 03-02-2011 (15:37)    Cevap: 0    Gösterim: 562  

    03-02-2011

    Erdoğan: Onunla hatıramız kitap olur

    Erdoğan: Onunla hatıramız kitap olur


    18 yaşından bu yana Erbakan'la sürmüş bir beraberliğinin olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Hatıralarımız kitap olur" diye konuştu. Erdoğan, daha önce medya üzerinden haklarını helal eden hocasına bir kez daha helallik verdi.

    Abdulkadir Selvi'nin notları
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vefatından önce yaptığı açıklamada kendisine hakkını helal ettiğini söyleyen merhum Necmettin Erbakan hakkında, "Bizden yana bizim de hakkımız helal olsun" dedi. 18 yaşından bu yana Erbakan'la sürmüş bir beraberliğinin olduğunu ifade eden Erdoğan, "Hatıralarımız kitap olur" diye konuştu.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "30 yıl yanında bulunduk" dediği merhum Necmettin Erbakan'a hakkını helal ettiğini söyledi. Erbakan'ın, vefatından bir süre önce yaptığı açıklamada kendisine hakkını helal ettiğini hatırlatan Erdoğan, "Bizden yana, bizim de hakkımız helal olsun" ifadesini kullandı.

    Erbakan'ın hayatı boyunca iddiasından hiçbir şey kaybetmeden yoluna devam ettiğini belirten Başbakan, Genelkurmay Başkanlığı'nın yayımladığı taziye mesajını da çok şık bulduğunu kaydetti. "Sayın Genelkurmay Başkanımız, kendisine yakışan bir beyanatta bulundu" diyen Erdoğan, 2 günlük Almanya gezisinin dönüşünde kendisini takip eden gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

    ALLAH RAHMET ETSİN

    "Merhum Erbakan, sizlere hakkını helal etmişti, siz de helal ettiniz mi?" şeklindeki soruya Başbakan Erdoğan, "Allah amelince rahmet etsin. Bizden yana bizim de hakkımız helal olsun" diye cevap verdi. Geçen yıllar içinde kitap haline gelecek oranda hatıraları olduğunu kaydeden Erdoğan, "Ben 18 yaşımdan itibaren parti teşkilatlarının içinde aktif rol aldım. Ta gençlik kollarından başlayıp İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı'na varıncaya, ilçe başkanlıklarından başlayıp il başkanlığı, Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliğine varana kadar sürekli yanında bulunduk. 30 yıl yanında bulunduk. Bunun 10 yılı bizim partiyi kurduktan sonraki sürecimiz. 30 yılın içinde 4.5 yıllık İstanbul Belediyle Başkanlığım süreci, cezaevi süreci ve partinin kapatılmasıyla birlikte yeni sürece kendi partimizi kurarak yolumuza devam ettik. Sürekli olarak hocanın iddialı, takipçi ve bir o kadar da sorgulayan yapısı içinde de bir il başkanı olarak en başarılı sınav veren bir İstanbul il teşkilatının başındaydım. Sürekli olarak birinciliği biz alırdık. Örnek bir teşkilattır. Hoca marifet iltifata tâbidir diye belge vermeyi severdi. Taktir belgelerini genellikle İstanbul alırdı. Merhum Erbakan, iddiasından hiçbir şey kaybetmeden yürüdü" şeklinde konuştu.

    YENİ ŞAFAK




    Erdoğan: Onunla hatıramız kitap olur Yorumları