Şanlıurfa'da ev yıkımında kargaşa   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-02-2011 (13:04)   Son Mesaj: 03-02-2011 (13:04)    Cevap: 0    Gösterim: 620  

    03-02-2011

    Şanlıurfa'da ev yıkımında kargaşa

    Şanlıurfa'da ev yıkımında kargaşa


    Şanlıurfa Belediyesi Yıkım Ekipleri kaçak yapıyla mücadele kapsamında yıkmak istediği kaçak yapıların sahipleri ile polis arasında gerginlik yaşandı.

    Yıkım sırasında ev sakinleri ile polisler ve belediye ekipleri arasında kargaşa yaşandı. Evden çıkmak istemeyen bir bayan eline aldığı cam parçası ile önce polise saldırdı, daha sonra kendisini yaralamak istedi. Bu sırada bir polisin, olay çıkartan bir kadına yönelik orantısız güç kullanması dikkatlerden kaçmadı.

    Edinilen bilgiye göre, Topdağı Mahallesi'nde hazine arazisi üzerine kaçak yapı yapıldığı ihbarını alan Şanlıurfa Belediyesi'ne ait yıkım ekipleri, sabahın erken saatlerinde iş makineleri ile kaçak yapıların yapıldığı bölgeye geldi. Ev sakinlerini evden çıkmaları için uyaran belediye ekipleri, evleri yıkacaklarını söyledi. Belediye ekiplerinin anonslarına aldırış etmeyen ev sakinleri evden çıkmak istemedi. Bunun üzerine Belediye ekipleri olay yerine polis ekipleri çağırarak, şahısların evden çıkarılmasını istedi. Olay yerine gelen Çevik Kuvvet ekipleri, ev sakinlerini evden çıkarmaya çalıştı.

    Polis ekiplerine direnen şahıslar, taşlarla polislere saldırdı. Güç kullanmak zorunda kalan polis ekipleri, yaka paça gözaltı yaptı. Gözaltına alınan şahıslar güçlükle sakinleştirilmeye çalışılırken, ekip arabasına gitmek istemeyen bir bayan ise baygınlık numarası geçirdi. Yerden kalkmayan bayan, polisler tarafından, olay yerinde hazır bulunan ambulansa götürüldü. Ekip otosuna bindirilen şahıslar araç içerisinde de taşkınlık çıkardı.

    Aracın camlarına vuran şahıslar aşağı inmek istedi. evden çıkmak istemeyen bir bayan ise eline aldığı kırım cam parçası ile polis ekiplerine saldırdı. Bu girişimde başarılı olamayan bayan, bu sefer elindeki cam parçası ile kendisini yaralamak istedi. polis ekipleri tarafından güçlükle sakinleştirilen bayan, cam parçasının elinden alınması üzerine gözaltına alınarak, ekip otosuna götürüldü. Polis ekipleri tarafından evlerin boşaltılması üzerine Belediye ekipleri, yıkım işlemlerini gerçekleştirdi.

    Öte yandan gözaltına alınan şahıslar, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
    Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.




    Şanlıurfa'da ev yıkımında kargaşa Yorumları