Almanya'da PKK'ya darbe: 49 gözaltı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-02-2011 (12:55)   Son Mesaj: 03-02-2011 (12:55)    Cevap: 0    Gösterim: 609  

    03-02-2011

    Almanya'da PKK'ya darbe: 49 gözaltı

    Almanya'da PKK'ya darbe: 49 gözaltı


    Almanya'da yasak olmasına rağmen başı Abdullah Öcalan ve terör örgütünün sembollerini açarak izinsiz protesto gösterisine katıldıkları belirlenen 49 PKK'lı gözaltına alındı.

    Almanya'da "en tehlikeli örgüt" olarak nitelendirilen ve faaliyetleri 1993 yılından itibaren yasaklanan terör örgütü PKK'nın sokak terörünü tırmandırmasına izin verilmedi.
    Polis Müdürü Roland Eisele'nin yaptığı açıklamaya göre, izinsiz gösteriye katılan 49 örgüt mensubu hakkında "yasaklı terör örgütüne üye olmak, terör örgütünün eylemlerine katılmak, örgüt adına para toplamak, adam yaralama, hakaret, eyaletin huzurunu bozmak, gösteri yasasını ihlal etmek" suçlarından dava açıldı.

    Haklarında dava açılan PKK'lılar hakkında çok sayıda video görüntüsünün delil olarak mahkemeye sunulduğu öğrenildi. Video görüntülerinin, PKK'lı teröristlerin, Heilbronn'daki izinsiz gösteride 13 polisi yaralamalarının yanı sıra, çevredeki otomobillere ve işyerlerine verdikleri zararı ortaya koydu.

    Geçen ay Heilbronn kentinde faaliyet gösteren terör örgütü PKK'nın derneğine ve dernek yöneticilerinin evlerine yönelik eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda da, aralarında dernek yöneticisi ve yardımcılarının da bulunduğu 5 terör örgütü yandaşı gözaltına alındı.

    Alman güvenlik güçleri tarafından geçen yıldan bu yana terör örgütüne kadro ve finansman teminine yönelik faaliyet gösterdiği belirlenen 150'yi aşkın dernek, ev ve işyerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan çok sayıda örgüt mensubunun çeşitli suçlardan yargılandıkları ve çeşitli hapis cezalarına çarptırıldıkları belirtiliyor.

    Hamburg Eyaleti İçişleri Bakanı Christoph tarafından açıklanan "Terörizm Raporu"nda ise, "Şiddet eylemlerini devam ettiren PKK'nın ülke güvenliğini tehdit ettiği, örgüt kadroları ve yandaşlarının çeşitli bahanelerle sokak terörü yarattıkları, güvenlik güçleriyle çatıştıklarına" dikkat çekti.

    Federal İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklı terör örgütü PKK ile ilişkisini kesmeyen, finansman ve kadro temini açısından örgüte desteğini sürdürerek, örgütün eylemlerine iştirak eden terör örgütü yandaşı Kürt mültecilere "Almanya'yı terk etmeleri" yönünde mektuplar gönderi öğrenildi.

    Almanya'da Sol Parti Federal Meclis Grubu tarafından, geçen ay PKK konusunda Türkiye ile Almanya'nın ortak çalışmaları hakkında verilen soru önergesini Alman Hükümeti, "PKK, çok sayıda açıklamalara karşın hiçbir zaman şartsız ve inandırıcı olarak şiddet uygulamaktan vazgeçmedi. Terörist eylemler düzenleme yetenekleri Almanya'da da hala büyük oranda sekteye uğramadı. Almanya'nın kamu güvenliği açısından önemli tehdit oluşturan PKK'ya karşı önlemler alınması, devlet sorumluluğunun göstergesidir" şeklinde cevaplandırdı.





    Almanya'da PKK'ya darbe: 49 gözaltı Yorumları