'Aile hekimiyiz' diye bayıltıp gasp ettiler   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-02-2011 (11:04)   Son Mesaj: 03-02-2011 (11:04)    Cevap: 0    Gösterim: 544  

    03-02-2011

    'Aile hekimiyiz' diye bayıltıp gasp ettiler

    'Aile hekimiyiz' diye bayıltıp gasp ettiler


    Doktor görünümünde iki kişi, matematik öğretmenini muayene ediyoruz diyerek iğneyle bayılttıktan sonra evdeki ziynet eşyalarını ve paralarını aldı.

    İstanbul Şişli Kuvai Milliye İlköğretim Okulu'nda matematik öğretmeni olan Sevdican A.'nın, Şişli Fulya Mahallesi Tosun Sokak No: 8'deki evine, önceki gün iki kişi geldi.

    Kendilerini "aile hekimi" olarak tanıtan ve Fulya Mahallesi'ne yeni atandıklarını söyleyen 26 yaşlarındaki iki kişi, evleri ziyaret ederek, vatandaşların şeker, tansiyon ve kolesterol ölçümlerini yaptıklarını belirtti.

    Bu bahaneyle içeri giren sahte doktorlar, çantalarından stetoskop çıkartarak Sevdican A.'yı muayene etmeye başladı. Daha sonra şeker ölçümü için bir miktar kan alınacağını söyleyen şahıslar, genç öğretmenin koluna bir şırınga batırdı.

    Sevdican A.'yı iğneyle bayıltan iki kişi, evde bulunan cep telefonunu, ziynet eşyalarını ve 100 lirayı alarak kayıplara karıştı. Bir süre baygın kalan Sevdican A. kendine gelince, evdeki ikinci telefonundan eşine "Çok kötüyüm hemen eve gel" diye mesaj gönderdi.
    DAHA ÖNCE DE YAPMIŞLAR

    Eve gelen Tayfun A. eşini kusarken görünce hemen polisi ve ambulansı aradı. Sevdican A., Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İğnenin etkisi geçtiğinde Sevdican A. polise sahte doktorların eşkalini tarif etti.

    İki kişinin daha önce de Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi üzerindeki bir eve girdiği, bir kadını bayıltıp 4 bileziğini ve değerli eşyalarını aldığı tespit edildi.

    Zeytinburnu'nda da, 15 gün önce benzeri bir olayın yaşandığı ortala çıktı. Mağdur kadınların verdiği ifade doğrultusunda gaspçıların robot resimleri çizildi. Olaylarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

    SABAH




    'Aile hekimiyiz' diye bayıltıp gasp ettiler Yorumları