CHP seçim için 'call-center' kuracak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-02-2011 (10:36)   Son Mesaj: 03-02-2011 (10:36)    Cevap: 0    Gösterim: 564  

    03-02-2011

    CHP seçim için 'call-center' kuracak

    CHP seçim için 'call-center' kuracak


    Seçmen ve sandık görevlilerini yakın takibe alan CHP, seçim günü yaşanabilecek hile ve aksamaların merkezi olarak takibinin yapılabilmesi için “call-center” adlı bir sistem kuracak.

    Seçmeni adeta bir gölge gibi izleyecek olan CHP, seçmen listeleri askıya çıktıktan sonra seçmen değişim analizleri yapacak ve ilçe başkanlıklarına mahalle, belde, sokak ve sandık bazında (üye ve üye olmayan vatandaşların ayırımı ile) eklenen, çıkan, yer değiştiren, yeni seçmen, konut bazında aşırı yük vb. gereksinim duyulacak raporlamalar detaylı bir şekilde sunulacak.
    -SANDIK GÖREVLİLERİ TAKİP EDİLECEK-

    Turkcell ile anlaşma yapan CHP, sandık görevlilerini konum bazında takip edecek. Bu sistem aracılığıyla ulaşım, okul, bahçe, kat, sandık gibi görevlilerin seçim sabahı yerlerinde olup olmadığı kontrol edilecek ve kendilerine "görevlerinde başarı" SMS mesajı gönderilecek.

    -HİLE VE AKSAMALARA KARŞI "CALL-CENTER" KURULACAK-

    Gün boyunca yaşanabilecek hilelerin ve aksamaların merkezi olarak takibinin yapılabilmesi için "call-center" kurulacak. Bu merkeze görevlilerce ulaştırılan mesajlar, ilgili yönetim birimleri ve taşra teşkilatları tarafından takip edilecek.

    -ANINDA SMS ÇEKİLECEK-

    Seçim gününün sonunda, sandık sayımı tamamlandığında sandık görevlisi "sandık sayımı sorunsuz olarak tamamlandı" içerikli SMS mesajı veya sorun var ise önceden tanımlanmış standartlara uygun olarak sorunu türü ile birlikte belirten bir SMS mesajı gönderilecek.

    İlçelerin girdiği sandık sonuçları YSK"dan elde edilecek verilerle karşılaştırılacak ve olası tutarsızlıklar ile YSK"dan gelip de sandık görevlisinden henüz gelmemiş sandık bilgileri anında ilgili sandık görevlisine SMS yolu ile iletilecek.

    -SEÇİMDEN ÖNCE GÖREVLİLERE SİMÜLASYON-

    Sandık sonuçlarının etkin değerlendirilmesi için yapılması gereken işlevleri içerecek bir simülasyon seçimden bir hafta önce tüm görevlilerin katılımıyla gerçekleştirecek olan CHP, seçim günü en az hata ile denetim ve izlemenin yapılmasını sağlayacak.




    CHP seçim için 'call-center' kuracak Yorumları