Milli Savunma Bakanı Gönül S.Arabistan'da   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-01-2011 (23:36)   Son Mesaj: 03-01-2011 (23:36)    Cevap: 0    Gösterim: 530  

    03-01-2011

    Milli Savunma Bakanı Gönül S.Arabistan'da

    Milli Savunma Bakanı Gönül S.Arabistan'da


    Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da, Veliaht Prens ve Savunma Bakanı Emir Sultan ile görüştü.

    Sağlık nedenlerinden dolayı bir süre Fas'ta bulunan ve geçen aylarda ülkesine dönen Veliaht Prens Emir Sultan, Bakan Gönül'ü oldukça sıcak bir ortamda karşıladı.
    Bakan Gönül, Emir Sultan'ı son derece sağlıklı gördüğünü belirterek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hem kendisine hem de Suudi Arabistan Kralı Abdullah'a selamlarını iletti.

    Veliaht Prens Emir Sultan, Türkiye ile olan dostluklarının her geçen gün daha da iyiye gitmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, görüşmede, Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Prens Halid, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Salih el Muhayya, Hava Savunma Komutanı Orgeneral Muhammed el Hüseyin, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abdurrahman el Marşad, Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dahlallah el Muktani, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Muhammed el Ayş ile Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün de hazır bulundu.

    Alınan bilgiye göre, Bakan Gönül ile Emir Sultan görüşmede, ikili ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri ele aldı.

    Bakan Gönül ayrıca, Riyad'da bulunan Ticaret Merkezi'nde Savunma Sanayi Müsteşarlığı ofisinin açılışını yaptı.

    Gönül, açılış töreninde, ''İftihar ile belirtmeliyim ki, bugün savunma sanayi gerçekten birçok konuda en üstün dediğimiz ülkelerle yarışabilecek seviyeye ulaşmıştır. Mademki bu seviyedeyiz dostlarımızla neden bunu paylaşmayalım diyoruz" dedi.

    Milli Savunma Bakanı Gönül'ün yarın, İstihbarat Genel Başkanı Prens Migrin Bin Abdulaziz El Suud, Muhafız Birlikleri Komutanı Mitib Bin Abdullah Bin Abdulaziz El Suud ile de görüşmesi bekleniyor.

    Bakan Gönül, çarşamba günü Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği Uluslararası Türk Okulunu, perşembe günü de Cidde'ye geçerek, İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu ziyaret edecek.




    Milli Savunma Bakanı Gönül S.Arabistan'da Yorumları