Yunanistan Libya için emir bekliyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-01-2011 (19:58)   Son Mesaj: 03-01-2011 (19:58)    Cevap: 0    Gösterim: 507  

    03-01-2011

    Yunanistan Libya için emir bekliyor

    Yunanistan Libya için emir bekliyor


    Yunan basını, Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı yetkililerinin, ''Libya'da NATO askeri operasyonlarının başlamasına dair BM Güvenlik Konseyi'nin yeşil ışık yakmasını hazır durumda beklediklerini'' yazdı.

    Atina'da yayımlanan Elefterotipiya gazetesi, NATO'nun talep etmesi durumunda ve her adımın BM Güvenlik Konseyi kararlarıyla atılması şartıyla, Yunanistan'ın operasyonlara, özellikle Girit adasındaki ''Suda'' üssünden NATO güçlerine kolaylık sağlayarak veya denizden kuşatma durumunda deniz güçleriyle katılacağını belirtti.
    Haberde, Suda'daki deniz ve hava üssünün NATO ya da Amerikan güçleri tarafından kullanılabilmesi için, önce ilgili tarafların talepte bulunması, ardından da hükümetin bu konuda karar alması gerektiği ifadesi yer aldı.

    Elefterotipiya, Savunma Bakanlığı çevrelerinin, dün akşam geç saatlere kadar kendilerine konuyla ilgili bir talebin ulaşmadığını söylediklerini de aktardı.




    Yunanistan Libya için emir bekliyor Yorumları