CHP'li vekilden 'Öcalan'a ev hapsi' çıkışı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-01-2011 (19:57)   Son Mesaj: 03-01-2011 (19:57)    Cevap: 0    Gösterim: 508  

    03-01-2011

    CHP'li vekilden 'Öcalan'a ev hapsi' çıkışı

    CHP'li vekilden 'Öcalan'a ev hapsi' çıkışı


    Güneydoğu'da Kürt sorununu raporu hazırlıkları yapan CHP'de İstanbul milletvekili Çetin Soysal, 'Ev hapsi' talebini değerlendirirken, "Barışı sağlamanın bütün koşulları konuşmalmalıdır, tartışılmalıdır" dedi.

    CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, barışı sağlamanın bütün koşullarının konuşulması ve tartışılması gerektiğini belirterek, "Artık bu coğrafyada bir tek kişinin bile burnunun kanamasına tahammülümüz yok" dedi.

    Bir dizi gezi ve incelemede bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, bir gazetecinin parti olarak Güneydoğu sorunu için hazırlamayı düşündükleri raporun ne durumda olduğunu sorması üzerine, çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

    Soysal, "CHP olarak bir rapor çalışmamız var. Güneydoğu'da Kürt sorununu barışçıl yolla çözebilecek ve burada üçünçü bir yol olarak adlandırdığımız bir çalışmamız var. Bu çalışmamız devam ediyor. Onunla ilgili gerek bölge insanı, bölgedeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bölgenin kanaat önderleri ve etkin insanları ile görüşmelerimiz devam ediyor. Günü birlik bir süreç değil. Bunun üzerinde çok daha ayrıntılı değerlendirme yapmak gerekiyor ki önümüzdeki günlere ışık tutabilsin. Anlık, günlük bir rapor değil, gerçekten kalıcı, gerçekten Güneydoğu'da var olan sorunları çözecek Kürt meselesinin daha doğru algılanmasını ve sonuçta barışçıl bir çözümün hayata geçmesini sağlayacak bir anlayışın egemen olmasını istediğimiz için en ayrıntılı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

    Çetin Soysal, PKK tarafından tek taraflı yapılan ateşkesin sona erdirilmesinin hatırlatılması üzerine ise artık bölgede kimsenin burnunun kanamasını istemediklerini ve barışın hakim olmasını istediklerini söyledi. Soysal, "Binlerce insan öldü, artık bu bölgede, bu coğrafyada kimse ölmesin, barış sağlansın, onun için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Gerçekten burada artık silahlar susmalıdır. Burada ölen insanlar bizim yurttaşlarımızdır. Bir tek kişinin bile burnu kanamasın diyoruz. Yani diyoruz ki 'Yurtta barış, dünyada barış'. Barışı sağlamanın bütün koşulları konuşulmalı, tartışılmalıdır. Hiçbir şeyi tartışmadan kaçmamalıyız. Sorunlar diyalogla çözülür, konuşarak çözülür ama önemli olan barışın kalıcı bir şekilde sağlanmasıdır. Artık bir tek kişinin bile burnunun kanamasına tahammülümüz yoktur. Bölgede yoksulluk had safhada ve gerçekten burada insanın insanca yaşayabileceği bir toplumsal düzeni kurmak zorundayız" şeklinde konuştu.

    KCK davasını da yakından takip ettiklerini belirten Çetin Soysal, burada insan hakkı ihlaline dayalı ne var ise ona karşı büyük bir duyarlılık içinde çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

    HABER 7 - AJANSLAR




    CHP'li vekilden 'Öcalan'a ev hapsi' çıkışı Yorumları