Pamukoğlu: DSP ve SP'den teklif aldık   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-01-2011 (18:36)   Son Mesaj: 03-01-2011 (18:36)    Cevap: 0    Gösterim: 458  

    03-01-2011

    Pamukoğlu: DSP ve SP'den teklif aldık

    Pamukoğlu: DSP ve SP'den teklif aldık


    HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Saadet Partisi (SP) ve Demokratik Sol Parti'nin (DSP) kendilerine seçim ittifakı konusunda talebi olduğunu ancak seçimlere tek başına girme kararı aldıklarını söyledi.

    Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bugün bir basın toplantısı düzenleyen Pamukoğlu, 2 yıllık mazileri olan siyasi bir parti olduklarını, 60 il ve 500 ilçede örgütlendiklerini ifade ederek ilk defa genel seçimlere gireceklerini hatırlattı. Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki illerden aday gösterecekleri milletvekillerini bu hafta belirleyeceklerini ifade eden Pamukoğlu "Biz milletvekili adaylarını belirlerken 3 prensibi esasa aldık. Bir, o bölgenin çocuğu olacak, iki halktan biri olacak ve üç de temiz birisi olacak. Trabzon'da milletvekili adaylarımız İl Başkanımız Alper Sert, Davut bey ve Ayşe hanımdır. Partinin siyasi sloganı şu. Yalan yok hırsızlık yok. İkinci slogan ise önce ekmek sonra huzurdur" dedi.
    Genel seçimler öncesinde kendilerine SP ve DSP tarafından ziyaretler yapıldığını kaydeden Osman Pamukoğlu "Seçimlerde bir güç birliği yapabilirmiyiz denildi bana. Hedef aynı amaç aynı. Ama AKP diye bir parti var. Bunun hükümetten indirilmesi lazım. Bu denemeler, birleşmeler bu ülkede yapıldı. İki testiden bir testi yapalım, tutmaz. Herkes gelip görüşebilir insani anlamda bunda bir sorun yoktur. Daha önce de söyledim; Hak ve Eşitlik Partisi seçimlere tek başına girecektir, seçim ittifakı söz konusu değildir" diye konuştu.

    "Yüzde 10 seçim barajı demokrasinin maskaralığıdır" ifadesini kullanan Osman Pamukoğlu, "Bunların putlarını kırmak için yapılacak tek şey var. Yeni bir partinin meclise girmesi lazım. 2002 seçimlerinde meclisteki toplam partilerin oyları 18 milyondu ve dışarıda kalan partilerin oyu ise 16 milyondu. Mecliste 18 milyon çöpe atılan 16 milyon. Ne alakası var bunun demokrasiyle" şeklinde konuştu.

    Türkiye'nin bölünmek istendiğini de belirten Pamukoğlu "Türkiye bölünüyor arkadaşlar. Bunu görmek için ne zeka ne akla gerek var. Bölünüyor Türkiye. Bunun sonu kaos ve anarşidir. Koşullar değişti bir kere. Herşey batmış durumda. Şu Güneydoğu'nun haline bakın. Güneydoğu'da her gün isyan provası yapılıyor. Eşkiya her gün dağda, kentlerde, yakılan arabalar, saldırılan halk otobüsü. Kökü bir türlü kazınamadı. Bizim parti terör örgütü kuran ve ona liderlik yapanlar için idamı geri getirecek. Bunu söyleyebilecek başka parti var mı?" dedi. Osman Pamukoğlu, "Dışarıdan herkes görüyor yangın var ama herkes bakıyor. Biz bakamayız. Bunun için siyasi mücadeleye girdik" derken, basın toplantısının ardından iki kız çocuğuna HEPAR rozeti taktı.




    Pamukoğlu: DSP ve SP'den teklif aldık Yorumları