Sahte kimlikle dört evlilik yaptı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-01-2011 (18:07)   Son Mesaj: 03-01-2011 (18:07)    Cevap: 0    Gösterim: 572  

    03-01-2011

    Sahte kimlikle dört evlilik yaptı

    Sahte kimlikle dört evlilik yaptı


    İzmir'de eşinden ayrılan bir kadının şikayeti üzerine, sahte kimlik kullanarak birden fazla evlilik yaptığı tespit edilen kişi yakalandı.

    Zanlının, çocuklarını kullandığı kimlikle üzerine kaydettirdiği, daha sonra da boşanmamak ve nafaka vermemek için sahte kimliklerle evlendiği belirlendi.

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat eden D.F., imam nikâhlı eşinin, M.T. isimli şahsa ait kimlik bilgileriyle iki çocuğunu nüfusa kaydettirdiğini, daha sonra kendisini terkettiğini, onun aslında kim olduğunu bilmediğini söyleyerek şikayetçi oldu. Harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, M.T.'nin doğuştan zihinsel engelli ve bekar olduğunu tespit etti.

    Onun kızkardeşi S.D. ile yapılan görüşmede, nüfus kaydında boşanmış göründüğü için kendilerinin de başsavcılığa şikayette bulunduğu ortaya çıktı. Araştırmalar sonucu şahsın asıl isminin Bora İ. olduğu ve süs balığı işi yaptığı, ilk resmi nikâhlı eşi P.A. bulunarak, yedi yıldır sahte M.T. kimliğiyle yaşadığı tespit edildi.

    Zanlı., resmi nikâhsız yaşadığı E. isimli kadının Menderes ilçesi Ataköy'deki evinde yakalanarak gözaltına alındı. Bora İ.'nin, nafaka vermemek için sahte kimlik kullanarak evlendiği ve birçok resmi olmayan birliktelikler yaşadığı iddia edildi. İşlemleri tamamlanan zanlı Bora İ. adliyeye sevk edildi.




    Sahte kimlikle dört evlilik yaptı Yorumları