ESKİ BAŞBAKAN ERBAKAN DEFNEDİLDİ   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-01-2011 (17:54)   Son Mesaj: 03-01-2011 (17:54)    Cevap: 0    Gösterim: 686  

    03-01-2011

    ESKİ BAŞBAKAN ERBAKAN DEFNEDİLDİ

    ESKİ BAŞBAKAN ERBAKAN DEFNEDİLDİ


    Eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından baba ocağına son kez götürüldü. 2 saatlik yolculuğun ardından eşi Nermin Hanım'ın yanına defnedildi.



    Önceki gün vefat eden eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan son yolculuğuna uğurlanıyor. İşte cenaze töreniyle ilgili tüm gelişmeler...
    15.40 Eski Başbakan Erbakan kabrine konuldu

    Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan 2005 yılında kaybettiği eşi Nermin Erbakan, babası ve annesinin mezarlarının bulunduğu aile kabristanlığında defnedildi.

    15.35- Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın cenazesi Merkezefendi'de

    Eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın cenazesi iki saatlik yolculuğun ardından Merkezefendi Mezarlığı'na ulaştı. İnsan seli Erbakan'ı burada da bekliyor.

    14:56 - Bağış: Kalabalık, onun unutulmadığını gösteriyor

    Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fatih Camisi'ndeki kalabalığın, Saadet Partisi Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın unutulmadığını gösterdiğini söyledi.

    14:53 - Mezarlıkta bekleyiş sürüyor

    Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi yüz binlerce kişinin katıldığı kortej eşliğinde defnedileceği mezarlığa götürülüyor. Binlerce seveni de mezarlıkta bekleyişini sürdürüyor. Çok sayıda polisin emniyet tedbiri nedeniyle görev yaptığı gözlenen mezarlık kapısının hemen içinde de parti tarafından çok sayıda kişinin düzeni sağlamak için görevlendirildiği gözlendi. Vatandaşların mezarlık içinde yoğunluğa neden olmaması için girişlere izin verilmedi. Bekleme sırasında tabutun gelişi sırasında trafiğin açılması için sık sık uyarıda bulunuldu.

    14:15 - Gül ve Erdoğan, korteje eşlik etti

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın cenazesinin ardından bir süre korteje eşlik etti. Cami çıkışı Fevzi Paşa Caddesi'ne kadar korteje eşlik eden Erdoğan ve Gül ardından makam araçlarına binerek ayrıldı.

    14:37 - Evinin önünden dualarla uğurlandı

    Erbakan'ın naaşı Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından evinin önünden dualarla uğurlandı. Fatih Halıcılar Caddesi No: 4'te bulunan evinin önünde binlerce kişi toplandı. "Mücahit Erbakan" sloganları atan kalabalık sık sık tekbir getirdi. Cenaze aracının Halıcılar Caddesi'ne girmesiyle adeta izdiham yaşandı. Erbakan'ın cenazesini bekleyen ev halkı da pencereden sokaktaki kalabalığı seyretti. Cenazenin evin önüne gelmesiyle tekbir getiren ve dua eden kalabalık daha sonra Zeytinburnu'ndaki Merkez Efendi Camii'ne defnedilmek üzere hareket etti.

    14:15 - Erbakan'ın cenazesi evine getirildi

    Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi, helallik alınmak üzere Fatih'teki evine getirildi. Fatih Camii'nden çıkartılan Erbakan'ın cenazesi, Hasırcılar Caddesi'ndeki evine getirildi. Binlerce kişi cenaze aracıyla birlikte yürüdü.

    14:08 - Kortej'in güzergahı değişti

    Erbakan'ın cenaze korteji yoğun kalabalık nedeniyle güzergah değiştirerek, Halıcılar Caddesine yöneldi. Cenazenin buradan Vatan Caddesi'ne çıkması bekleniyor.

    13:52 - Vatan Caddesi'nde insan seli

    Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze namazı için İstanbul akın eden yüzbinlerce seveni, Vatan Caddesi'nde insan seli oluşturdu. Fatih Camii'nden çıkan yüzbinlerce kişi, Vatan Caddesi'ne akın etti. Cenazenin defendileceği mezarlığa doğru yürüyen kalabalık, caddede insan seli oluşturdu.

    YÜZBİNLER ERBAKAN'I TEKBİRLERLE UĞURLADI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    13:50 - KKTC'den de toprak getirildi

    Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu Genel Koordinatörü Adem Koç, 1974 barış harekatına çok büyük desteği ve emeği olan Erbakan'ın ölümünü teessürle öğrendiklerini kaydetti. KKTC halkına başsağlığı dileyen Koç, "Erbakan büyük bir ilim adamı olmanın yanında çok büyük bir siyasetçi idi; Türkiye'ye emeği çoktur." dedi. Adem Koç, Erbakan'ın kabrine KKTC'den toprak götüreceklerini açıkladı.

    13:42 - Cenaze araca konuldu, kortej eşliğinde mezarlığa götürülüyor

    Ankara'da vefat eden eski başbakanlardan, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın naaşı, Fatih Camisi'ndeki törenin ardından cenaze nakil aracına konuldu. Cenaze, kortej eşliğinde Fevzipaşa Caddesi, Akdeniz Caddesi, Vatan Caddesi ve Anıt Mezar'ı takiben Merkez Efendi Mezarlığı'na götürülüyor.

    13:33 - Kutan: Hocamızın kıymeti vefatından sonra anlaşıldı

    Eski Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Necmettin Erbakan'ın kıymetinin öldükten sonra anlaşıldığını söyledi. SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze töreni siyasiler akın etti. Eski Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Erbakan'a Allah'tan rahmet dilediğini söyledi. Kutan, "Emeği yeteri kadar anlaşılamamış ancak vefatından sonra herkes kıymetini anlamıştır. Hepimizin, aziz milletimizin her ferdi üzerinde emeği olan bir büyüğümüzdü. Temennim, onun arzu ettiği, gerek Türkiye'de gerek İslam aleminde en güzel gelişmeler olsun. Ve onun her vesileyle ifade ettiği adil bir dünya düzeni kurulsun." diye konuştu.

    13:31 - TBMM Genel Kurul'u Erbakan için özel oturum yapacak

    Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), hayatını kaybeden Saadet Partisi Genel Başkanı ve Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan için özel oturum yapacak. Eski başbakanlardan Erbakan için vasiyeti doğrultusunda Ankara'da resmi tören yapılmadı, ancak Meclis, kendisi için özel oturum yapma kararı aldı. Buna göre saat 15.00'te TBMM Genel Kurulu'nda, İç Tüzüğün 59. maddesi kapsamında Erbakan için özel oturumda saygı duruşunda bulunulacak. Oturumda hükümet adına Devlet Bakanı Mehmet Aydın 20 dakikalık bir konuşma yapacak.

    13:24 - Fatih Erbakan, konuşurken Gül ve Erdoğan kendisini dinedi.

    Saadet Partisi Genel Başkanı, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın cenaze namazı sonrasında oğlu Fatih Erbakan kısa bir konuşma yaptı. Babası Necmettin Erbakan'ın cihat anlayışını anlatarak buna şahitlik ettiklerini söyleyen Fatih Erbakan, "Hepimizin lideri, hepimizin hocası, aynı zamanda hepimizin babası olan çok müstesna bir şahsiyeti ebedi ıstirahatgahına yollamak için buradayız." dedi.

    Babasının tek amacının İslam birliğini kurmak için çalışmak olduğunu kendilerine ispat ettiklerini belirten Fatih Erbakan, "Canı ve malıyla bu uğurda çalıştı. Her kararını ahiret öncelikli olarak verdi. Buna da şahitlik ediyoruz. Kendisine haksızlık yapanlara ve kendisi hakkında kötü düşünenler hakkında hep iyi düşündü, buna da şahitlik yapıyoruz. Bugün inşallah kendisi için Resule kavuşma günü olur." diye konuştu.

    Fatih Erbakan'ın konuşmasının ardından Necmettin Erbakan'ın tabutu, camiden çıkarılmak üzere omuzlara alındı.

    13:17 - Gül ve Erdoğan cenazeyi omuzlarında taşıdı

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesini kısa bir süre taşıdı. Cenaze namazının ardından Gül ve Erdoğan, Erbakan'ın cenazesinin bulunduğu tabutu bir süre taşıdı. Omuzlarda taşınan Erbakan'ın naaşı, daha sonra araca konuldu.



    13:16 - Erbakan'ın cenazesi omuzlarda taşınıyor

    Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi, namazın ardından Fatih Camii'nden çıkartılmaya başlandı. Yüzbinlerce seveninin katıldığı cenaze namazı sonrası Erbakan'ın cenazesi, omuzlara alınarak araca taşınıyor. Cenazenin taşınması sırasında izdiham yaşanıyor.

    13:00 - Fatih Camii'nde cenaze namazı kılındı

    Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı, eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Fatih Camii'ndeki cenaze namazının Saadet Partisi Kurucular Kurulu Üyesi, eski milletvekili ve eski diyanet işleri başkanı Lütfi Doğan kıldırdı.

    Camiye gelerek Erbakan ailesine taziyede bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cenaze namazının kılınacağı avluya Fatih Erbakan ile birlikte geldi.

    Gül, Erdoğan ve beraberindekiler saf tutmak üzere girdikleri avluda güçlükle ilerledi. Erdoğan ve Fatih Erbakan yan yana cenaze namazını kıldı.

    Cenaze namazının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kısa bir konuşma yaparak helallik istedi.

    12:51 - Mahmut Ustaosmanoğlu cenazede

    Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefedi, Saadet Partesi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze namazı için Fatih Camii'ne geldi. Tekerlekli sandalye ile camiye gelen Mahmut Ustaosmanoğlu, güçlükle cenazenin bulunduğu alana girebildi. Ustaosmanoğlu ile birlikte 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Ünlü de camiye geldi. Bu arada, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan da cenazede yer aldı.

    12:50 - Çiller ve Baykal, Erbakan'ın cenazesinde

    Eski Başbakanlardan Tansu Çiller ile eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın cenazesine katılmak üzere Fatih Camii'ne geldi. Bakan Cemil Çiçek, DTP Milletvekili Sırrı Sakık, İstanbul Büyükşehir Belediye Kadir Topbaş ve Hüsamettin Özkan da camiye gelen isimler arasında.



    12:22 - 1. Ordu Komutanı Kıvrıkoğlu cenade

    Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Fatih Camii'ndeki cenaze törenine katılımlar devam ediyor. Cenaze namazı için camiye gelenler arasında 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu da var. Kıvrıkoğlu, bir grup askerle birlikte cami avlusundaki yerini aldı.



    12:22- Cumhurbakanı Gül, Başbakan Erdoğan Fatih Camii'ne geldi.



    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de cenaze namazını kılmak için Fatih Camii'ne geldi. Cenazeye katılmak için Belçika ziyaretini erteleyen Başbakan Reçcep Tayyip Erdoğan camiye geldi.

    CUMHURBAŞKANI GÜL VE BAŞBAKAN ERDOĞAN FATİH CAMİİ'NDE




    12:08 - Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul'da

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel uçak ''DAP'' ile saat 12.00'de İstanbul'a geldi. Cumhurbaşkanı Gül'ü; Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve diğer ilgililer karşıladı. Gül, önceki gün vefat eden eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için Fatih Camisi'nde düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

    12:07 - Derviş Eroğlu Erbakan'ın cenazesinde

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze namazının kılınacağı Fatih Camii'ne geldi. Makan aracından inen Derviş Eroğlu'na bazı vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Eroğlu, beraberindekilerle birlikte cami avlusuna girdi.

    11:58 - Bülent Arınç cenazede

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da bazı bakanlarla birlikte camiye geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de cenaze töreninde yerini aldı.

    11:58 - Devlet Bahçeli cenazede

    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesine katılmak için Fatih Camii'ne geldi. Devlet Bahçeli'ye; MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu eşlik etti. Bir süre yürüyen Bahçeli, protokol kapısından camiye girdi.

    11:42 - Saray Bosna'dan toprak getirildi

    İstanbul'da bugün defnedilecek Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın mezarı için Bosna Hersek'ten kavanozla toprak getirildi. Cenazeye katılmak için şu ana kadar Atatürk Havalimanı üzerinden; Lübnan, Malezya, Kuveyt, Mısır, Bosna Hersek, Suriye, Suudi Arabistan, Nijerja ve Fas'tan heyetler geldi. En kalabalık gelen grup ise 160 kişi ile Saray Bosna heyeti oldu. Bosnalılar beraberlerinde eski Cumhurbaşkanı Alia İzzetbegoviç'in mezarından aldıkları bir miktar toprağı da getirdi. Misafirler tahsis edilen otobüslerle Fatih Camii'ne naklediliyor.

    11:39 - Derviş Eroğlu ve İrsen Küçük, cenaze için İstanbul'da

    KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Ankara'da vefat eden eski başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze törenine katılmak üzere İstanbul'a geldi. THY'nin tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı'na gelen Eroğlu ve Küçük'ü, Devlet Konukevi'nde, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve diğer ilgililer karşıladı. Eroğlu ve Küçük, daha sonra cenaze törenine katılmak üzere alandan ayrıldı.

    11:24 - Soylu: Erbakan, siyasete bir çok yenilik sokmuş liderdi

    Eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Necmettin Erbakan'ın siyasete bir çok yenilik getiren bir lider olduğunu söyledi. Protokol girişinden cenaze namazının kılınacağı alana gelen Süleyman Soylu, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Soylu, " Erbakan'ın büyük bir eğiticidir. Siyasete birçok yeniliği sokmuştur. Biz bir çok etkinliği ondan öğrendik. Allah rahmet etsin." dedi. Öte yandan, cenaze töreninde askeri erkan da yer aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni temsilen bir albay da cenaze namazına katıldı.

    11:16 - Üniversitelerarası Kurul'dan, başsağlığı mesajı

    Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun, 54. Hükümetin Başbakanı ve SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı. Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: "Türkiye Cumhuriyeti 54'üncü Hükümetinin Başbakanı, değerli bilim adamı Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatı nedeni ile duyduğum üzüntüyü belirtir, şahsım ve üniversitelerimiz adına merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim."

    11:13 - Yasin Hatipoğlu, tabuta kapanıp ağladı

    Saadet Partisi (SP) Kurucular Kurulu Üyesi ve eski milletvekili Yasin Hatipoğlu, Erbakan'ı son yolculuğuna uğurlamak için geldiği cami avlusunda tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Camiye gelişinde de oldukça bitkin olduğu görülen Hatipoğlu, bir süre başını tabuttan kaldıramadı.

    11:09 - Cenaze musalla taşında, Kuran'ı Kerim okunuyor

    Ankara'da vefat eden eski başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesinin, Fatih Camisi'nde musalla taşına konulmasının ardından, Kuran-ı Kerim okunmaya başlandı. Erbakan'ın cenaze namazının kılınacağı caminin avlusu ve yollar, sevenleriyle dolup taştı. Caminin protokol girişi yolunun iki tarafında Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları üyeleri kol kola girerek bariyer oluşturdu. Bu yol üzerine Saadet Partisi tarafından ''Milletimizin başı sağoğlsun, mekanın cennet olsun'' ve ''Mavi Marmara senin mirasın'' yazılı pankartlar asıldı.

    10:42 - Kılıçdaroğlu ve Derviş Eroğlu çelenk gönderdi, Generkurmay, çelenk gönderdi

    Genelkurmay Başkanlığı, Ankara'da vefat eden SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın Fatih Camii'ndeki cenaze namazına çelenk gönderdi. Görevliler tarafından cami avlusuna taşınan ve üzerinde 'Türk Silahlı Kuvvetleri' yazan çelenk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelenginin yanına konuldu.

    Cenazenin camiye getirilmesiyle birlikte sevenleri arasında izdiham yaşandı. Cenazeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve KKTC Meclis Başkanı İrsen Küçük çelenk gönderdi.

    10:32 - Mezarı kazılmaya başlandı

    Ankara'da vefat eden eski başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için Zeytinburnu Merkez Efendi Mezarlığı'nda mezar kazılmaya başlandı. Erbakan'ın Zeytinburnu'ndaki Merkez Efendi Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanlığındaki mezarı, partililer tarafından sırayla kazılıyor.

    10:26 - Gazze'de Erbakan için taziye çadırı kuruldu

    Gazze kentinde, Erbakan için İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH) tarafından taziye çadırı oluşturuldu. İHH'nin Tel El Hava'daki bürosunun önünde kurulan taziye çadırına yoğun ilgi oldu. Erbakan'ın posterleriyle donatılan çadırı ziyaret eden çok sayıda Gazzeli, başsağlığı dileklerini belirtiyorlar, mesajlarını bırakıyorlar.

    10:10 - Güçlükle camiye ulaştı

    Ankara'da vefat eden Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi, güçlükle Fatih Camii'ne alındı. Atatürk Havalimanı'ndan alınan ve sahil yolunda Fatih Camii'ne getirilen Erbakan'ın cenazesini on binlerce seveni karşıladı. Ambülanstan alınan cenaze, güçlükle cami avlusuna alındı. Cenaze, tekbirler eşliğinde musalla taşına konuldu.

    09:59 - Cenaze, Fatih Camii'ne getirildi

    Ankara'da vefat eden Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi, özel uçakla Atatürk Havalimanı'ndan alınarak Fatih Camii'ne getirildi. Atatürk Havalimanı'ndan alınan Erbakan'ın cenazesi, sahil yolundan Fatih Camii'ne getirildi. Cenazenin gelişi sırasında polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

    09:44 - Erbakan'ın cenazesi Fatih Camii'ne götürülüyor

    Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı, eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın uçakla İstanbul'a getirilen cenazesi Fatih Camii'ne götürülüyor. Anadolu Jet uçağı ile saat 09.10'da Atatürk Havalimanı'na getirilen Erbakan'ın cenazesi, cenaze arabasına konuldu. Cenaze ile birlikte aynı uçakta Ankara'dan gelen 200 kişi de 5 ayrı otobüsle Fatih Camii'ne hareket etti. Cenaze, polis eskortluğunda sahil yolundan Fatih Camii'ne götürüldü.

    09:14 - Erbakan'ın cenazesi İstanbul'da

    Ankara'da vefat eden Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi özel uçakla Atatürk Havalimanı'na getirildi. Hacı Bayramı Veli Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Necmettin Erbakan'ın cenazesi, Esenboğa Havalimanı'na götürüldü. Binlerce seveni tarafından uğurlanan Erbakan'ın naaşı Anadolu Jet uçağı ile saat 09.10'da Atatürk Havalimanı'na getirildi. Bu arada, Ankara'dan gelen misafirleri camiye götürmek 5 adet otobüs havalimanında bekletiliyor. Erbakan'ın cenazesi namazın kılınacağı Fatih Camii'ne götürülecek.

    08:26 - Cenazesi uçakla İstanbul'a gönderildi

    Eski başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi uçakla İstanbul'a gönderildi. Erbakan'ın naaşı Hacı Bayram-ı Veli Camisinde kılınan cenaze namazının ardından özel ambulansla Esenboğa Havalimanına getirildi. Erbakan'ın tabutu havalimanında bulunan polislerin omuzlarında taşınarak uçağa alındı. Daha sonra yolcuları arasında Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, kızları Zeynep Baykoç ve Elif Erbakan Altınöz, damatları Mehmet Altınöz, Faruk Baykoç, yakın çalışma arkadaşları ve eski milletvekillerinin de bulunduğu uçak saat 08.20'de İstanbul'a hareket etti.

    07:24 - Sevenleri Fatih Camii'ne akın etti

    Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın cenaze namazının kılınacağı Fatih Camii, sabahın erken saatlerinde namaza katılmak isteyen sevenleri tarafından dolduruldu. Binlerce kişi sabahın erken saatlerinden itibaren gruplar halinde camiye akın etti. Fatih Camii'nin avlusu tamamen doldu. Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul'a gelenler, gruplar halinde camiye yürüyerek geldi. Cami avlusunda toplanan kalabalık, Erbakan lehine slogan attı.




    ESKİ BAŞBAKAN ERBAKAN DEFNEDİLDİ

    ESKİ BAŞBAKAN ERBAKAN DEFNEDİLDİ

    ESKİ BAŞBAKAN ERBAKAN DEFNEDİLDİ

    ESKİ BAŞBAKAN ERBAKAN DEFNEDİLDİ

    ESKİ BAŞBAKAN ERBAKAN DEFNEDİLDİ

    ESKİ BAŞBAKAN ERBAKAN DEFNEDİLDİ





    ESKİ BAŞBAKAN ERBAKAN DEFNEDİLDİ Yorumları