Aile hekimlerinden siyah önlüklü tepki   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-01-2011 (17:58)   Son Mesaj: 03-01-2011 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 419  

    03-01-2011

    Aile hekimlerinden siyah önlüklü tepki

    Aile hekimlerinden siyah önlüklü tepki


    Samsun'da aile hekimleri, yeni Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği'ne siyah önlük giyerek tepki gösterdi.

    Samsun Sağlık Aile Hekimleri Derneği üyeleri, siyah önlük giyerek Atakum ilçesi Aile Sağlığı Merkezi önünde toplandı.
    Dernek Başkanı Dr. Şevki Gülay, burada yaptığı açıklamada, Samsun'da aile hekimliğine 4 yıl önce geçildiğini hatırlatarak, uygulamanın daha da gelişmesini beklerken yeni yönetmelikle hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.

    İşlerini doğru, yeterli ve verimli bir şekilde yapmak istediklerini belirten Dr. Gülay, şöyle konuştu.

    ''Aile hekimleri olarak bizler, vatandaşlarımızın beklentileri, idarecilerimizin beklentileri yasal düzenlemelerle getirilen ağır iş yükü, hukuki sorumluluklar, fiziki şartlar, mali yükümlülükler arasında ezilir konumdayız. Zamanımız ve kapasitemiz bütün bu sorumlulukları layığı ile yerine getirmeye yeterli değildir. Her gün yeni bir sistem kurulamaz. Aile hekimliğinin doğru şekillenmesini istiyoruz. Hekimin ve vatandaşın gerçekten güldüğü bir sistem istiyoruz.''

    Samsun'da aile hekimliği uygulamasının 4. yılını bir bayram havasında kutlayamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Gülay, ''Bu şartlarda içimizde oluşan moral bozukluğu ve karamsarlığın ifadesi olarak bugün, bizlerin simgesi sayılan beyazlarla değil siyah önlüklerle çalışıyoruz. Bu önlükler duygularımızın ifadesidir'' dedi.

    Gülay, Samsun'daki 320 aile hekimin büyük çoğunluğunun bundan sonra görevine siyah önlük giyerek devam edeceğini sözlerine ekledi.




    Aile hekimlerinden siyah önlüklü tepki Yorumları