28 Şubat'ta siyasal İslam eğitimi verilmiş   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-01-2011 (14:57)   Son Mesaj: 03-01-2011 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 513  

    03-01-2011

    28 Şubat'ta siyasal İslam eğitimi verilmiş

    28 Şubat'ta siyasal İslam eğitimi verilmiş


    28 Şubat döneminde İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla kamu görevlilerine laiklik, Kemalizm, siyasal İslam ve başörtüsü gibi konularda eğitimler verildiği ortaya çıktı.

    İçişleri Bakanlığı"nın 28 Ağustos 1998"de valiliklere gönderdiği talimatla Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği"nin önerdiği kitaplardan yararlanılarak kamu görevlilerine laiklik, Kemalizm, siyasal İslam, başörtüsü gibi konularda eğitimler verildiği öğrenildi.
    İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı tarafından gönderilen Taşra Teşkilatı Hizmet İçi Eğitim Planı adı altındaki talimatta, "Ülkemize yönelik yıkıcı bölücü ve irticai faaliyetle karşı mücadele kapsamında ve ilgili kanunlar çerçevesinde hazırlanan faaliyet programının titizlikle uygulanması takip ve denetimi ile programın dönem sonuç raporunun ilgili birimlere ulaştırılması hususu" ibaresi yer alıyor.

    Kamu görevlilerine irticai faaliyetler, laiklik, din-laiklik ilişkisi, başörtüsü ve istismarı, siyasal İslamcılık ve amaçları konularında eğitimler verilmesi gerektiği kaydedilen belgede, titizlikle takip edilmesi gereken konular şöyle sıralanmış: "Laiklik, laiklik-din ilişkisi, zararlı dini faaliyetler, din ve vicdan hürriyeti, siyasal İslamcılık, mezhep ayrımcılığı, başörtüsü ve istismarı konularında konferans, açık oturum, kitap, dergi, broşür ve tv programları, konularında uzman bilim adamlarından istifa edilerek personelin eğitilip aydınlatılması hususu titizlikle takip edilecek.

    Yapılan faaliyetlerin dökümü periyodik raporlarla personel genel müdürlüğüne bilgi verilecek. İrticai faaliyetlere karışan kamu görevlileri hakkında yasal işlem yapılması, kılık kıyafetle ilgili başbakanlık genelgesinin uygulanması, irticai ve yıkıcı-bölücü faaliyette bulunan vakıf, dernek, yurt, Kur"an Kursu, şirket ve benzeri kuruluşların takip edilmesi."

    Belgede yer alan yurt içi ve yurt dışında Türkiye"ye yönelik yürütülen irticai faaliyetler konusunda da kamu görevlilerinin bilgilendirilip aydınlatılması amacıyla Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği"nce tavsiye edilen kaynaklardan bazıları şunlar: "E. Tüm. Turhan Olcaytu-Dinimiz Neyi Emrediyor, Atatürk Ne Yaptı, Devrimlerimiz ve İlkelerimiz, Bahir Mazhar Erüreten-Kemalizm Çağdaş Devlet-Çağdaş Toplum, Dr. Abdullah Manaz-Dünyada ve Türkiye"de Siyasal İslmacılık, Prof. Dr. İbrahim Agah Çubukçu-Laiklik ve Din, Azarbaycan Kültür Derneği Yayınları-Saltanat ve Halifelik Kaldırılmalı mı idi?, Emniyet Genel Müdürlüğü-Din ve Laiklik İlişkisi, Prof. Dr. İlber Ortaylı-Türkiye"de Laiklik Gündemde, Prof. Dr. Toktamış Ateş-Laiklik Dünyada ve Türkiye"de."




    28 Şubat'ta siyasal İslam eğitimi verilmiş Yorumları