Helikopter destekli 3 ülkede kaçak akarkayıt operasyonu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-01-2011 (14:04)   Son Mesaj: 03-01-2011 (14:04)    Cevap: 0    Gösterim: 465  

    03-01-2011

    Helikopter destekli 3 ülkede kaçak akarkayıt operasyonu

    Helikopter destekli 3 ülkede kaçak akarkayıt operasyonu


    Antalya polis tarafından Türkiye, Yunanistan ve Irak’ta düzenlenen polis helikopter destekli kaçak akaryakıt operasyonunda 50 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, ‘akaryakıt ve kara para aklamakla’ suçlanıyor.

    Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından akaryakıt ve kara para aklama çetesine yönelik düzenlenen "Hortum" operasyonunda 50 kişi gözaltına alındı.
    Antalya merkezli Ankara, Afyonkarahisar, Bursa, Burdur, Gaziantep, Kocaeli, Konya, Mardin, Mersin ve Şırnak"ta düzenlenen operasyon Yunanistan ve Irak"ın Kuzeyi"nde de yapıldı.

    Bugün sabah saatlerinde 50 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda çete liderliğini yaptığı iddia edilen O.G. ile 49 kişi gözaltına alındı. Operasyona havadan polis helikopteri de destek verdi.

    Operasyon kapsamında Antalya"da 5 ayrı akaryakıt istasyonunda kaçak depoları bulmak için çalışmalar devam ediyor. Kazıları polis helikopteri de havadan takip ediyor.

    Zanlıların akaryakıt istasyonlarına kaçak yakıt getirdiği, aynı zamanla karışımla da akaryakıt elde ettikleri belirlendi. Çete üyelerinin madeni yağı incelterek de kaçak akaryakıt elde ettikleri belirlendi.

    Kazılarda, zanlıların akaryakıt istasyonlarında biri yasa diğeri kaçak olmak üzere 2 ayrı depo kullandıkları tespit edildi. Çete üyelerinin bu depoları uzaktan kumanda ile kontrol ettiği belirlendi.

    Yapılan olası bir denetimde zanlıların uzakta kumanda ile kaçak depoya giden akaryakıtı yasal depoya yönlendirdikleri belirlendi. "Hortum" operasyonuyla gözaltına alınan zanlıların sorguları emniyette devam ediyor.




    Helikopter destekli 3 ülkede kaçak akarkayıt operasyonu Yorumları