Muhasebecilerden siyah kurdeleli anma   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-01-2011 (12:56)   Son Mesaj: 03-01-2011 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 475  

    03-01-2011

    Muhasebecilerden siyah kurdeleli anma

    Muhasebecilerden siyah kurdeleli anma


    Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) üyeleri, ‘1 Mart Muhasebe Günü’nü yakalarına taktıkları siyah kurdele ile kutladı.

    Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı"na çelenk koyan BSMMMO üyeleri, sorunlarına dikkat çekmek amacıyla yakalarına siyah kurdele taktı.
    Saygı duruşunun ardından basın açıklaması yapan BSMMMO Başkanı Mesut Topcu, 85 bin üyesi 250 bin çalışanı bulunan muhasebe camiasının çok büyük sorunları bulunduğunu söyledi.

    Borsa Kanunu ve Ticaret Kanunu gibi bazı çalışmaları olumlu bulduklarını ifade eden Topçu, şöyle konuştu: "Maliye Bakanlığı"nın daha ilgili ve çözüm odaklı yaklaşımı meslekteki sorunların çözümünü sağlayacaktır.

    Bir çok sorunumuz var. 2 yıldır ücret tarifemiz yayınlanmadı. Gerekçesi düşük enflasyon dendi. Oysa hekimler, mühendisler, avukatlar gibi diğer akademik mesleklerde her yıl asgari ücret tarifeleri yayınlanmaktadır.

    Bu sorunlara dikkat çekmek için bir hafta boyuncu yakalarımızda siyah kurdele takacağız. Sorunların çözümünü bekleyeceğiz. Çözüm olmazsa farklı demokratik eylemler yapacağız."




    Muhasebecilerden siyah kurdeleli anma Yorumları