İki feribot Libya'dan hareket etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-01-2011 (11:54)   Son Mesaj: 03-01-2011 (11:54)    Cevap: 0    Gösterim: 512  

    03-01-2011

    İki feribot Libya'dan hareket etti

    İki feribot Libya'dan hareket etti


    Dışişleri Bakanlığı, Libya'dan tahliyelerde bulunan Osmangazi I ve Orhangazi I feribotunun Marmaris'e doğru hareket ettiğini bildirdi.

    Dışişleri Bakanlığı Libya Kriz Masası'ndan yapılan açıklamada, Misurata ve Raslanuf limanlarından dün tahliyede bulunan Osmangazi I ve Orhangazi I feribotlarının müteakiben geride kalan Türk vatandaşlarının ve Libya'da faaliyet gösteren şirketlerin yabancı uyruklu çalışanlarını Türkiye'ye getirmek amacıyla Bingazi'ye uğradığı bildirildi. Osmangazi I feribotunun toplam bin 326, Orhangazi I feribotunun ise toplam bin 209 yolcuyla bu sabah sırasıyla saat 04.15 ve 07.07'de Marmaris'e doğru hareket ettiği belirtildi.
    Osmangazi I feribotunun bugün saat 23.00'te, Orhangazi I feribotunun ise yarın saat 01.00'de Marmaris'e varmaları beklendiği belirtilen açıklamada, "Seyir süresince Osmangazi I feribotuna TCG Salihreis fırkateyni, Orhangazi I feribotuna ise TCG Gemlik fırkateyni refakat etmektedir. Bingazi Limanında feribotlarımıza akaryakıt ve su ikmali yapan TCG Yarbay Kudret Güngör akaryakıt gemisi anılan limandan saat 09.05'te ayrılmıştır. Söz konusu akaryakıt gemisi tahliye faaliyetleri çerçevesinde halihazırda bölgede bulunan gemilerimize lojistik destek sağlamaya devam edecektir" denildi.






    İki feribot Libya'dan hareket etti Yorumları