35 kişilik hırsızlık şebekesi çökertildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-01-2011 (11:06)   Son Mesaj: 03-01-2011 (11:06)    Cevap: 0    Gösterim: 603  

    03-01-2011

    35 kişilik hırsızlık şebekesi çökertildi

    35 kişilik hırsızlık şebekesi çökertildi


    Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen hırsızlık operasyonunda, Kütahya, Bilecik ve Bursa’da 41 ayrı olaya karıştıkları belirlenen 35 kişilik hırsızlık çetesi çökertildi.

    2 kişinin tutuklandığı, 19 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı operasyonun son ayağında gözaltına alınan 14 zanlı, bugün sabah "Suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, bu örgüt kapsamda hırsızlık yapmak ve örgüte yardım etmek" iddiasıyla adliyeye sevk edildi.
    Şüphelilerin İhsaniye Mahallesi"ndeki Nilüfer vergi Dairesi"nin duvarını delerek soymayı planladıkları ileri sürüldü.

    Bursa, Bilecik, Kütahya"da gerçekleştirilen hırsızlık olaylarını takibe alan Bursa Emniyet Müdürlüğü, onlarca hırsızlıktan kaydı bulunan hırsızlık çetesini çökertmek için operasyon başlattı.

    Çaldıklarını kadınlara ve lüks araç kiralamaya harcayan hırsızlık çetesine yönelik ilk operasyonda gözaltına alınan 21 kişiden 2"si tutuklanırken 19"u tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Operasyonu genişleten polis, liderliğini E.Ç."nin yaptığı çeteyi 14 ayrı eve düzenlediği baskınla çökertti. Hırsızlık şebekesinin Bursa, Bilecik, Kütahya şehir merkezi ve ilçelerinde 38 ayrı iş yeri ve evden hırsızlık olayı ile ruhsatsız silah ve sahte kimlik kullanmak olmak üzere 41 ayrı eyleme imza attıkları ortaya çıktı.

    Yaklaşık 100 bin lira değerinde elektronik eşya ve ziynet çalan zanlıların 5 ay boyunca çaldıkları malları satarak lüks içerisinde yaşadıkları belirlendi. Çete elemanlarının paraları lüks oto kiralamaya ve kadınlara harcadıklarını belirleyen polis, zanlıların şehir merkezinde kiraladıkları evlerde de arama yaptı.

    Özellikle Bursa merkez Nilüfer ilçesinde çok sayıda hırsızlığa karıştıkları belirlenen çete lideri E.Ç., F.A., R.D., A.D., F.B.K., F.A., B.Ç., B.Ç., S.H. ve çalıntı malları satın aldıkları iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

    Emniyette sorgulamaları tamamlanan zanlılar, "Çete kurmak, çete kapsamında, hırsızlık yapmak ve çalıntı mal alıp satmak" suçundan adliyeye sevk edildi.

    Polisin uzun süredir takip ettiği çeteye yönelik operasyon kapsamında geçtiğimiz günlerde 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 19 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.




    35 kişilik hırsızlık şebekesi çökertildi Yorumları