Erdoğan Avrupa Birliği'ne resti çekti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-01-2011 (00:38)   Son Mesaj: 03-01-2011 (00:38)    Cevap: 0    Gösterim: 497  

    03-01-2011

    Erdoğan Avrupa Birliği'ne resti çekti

    Erdoğan Avrupa Birliği'ne resti çekti


    'Türk Alman Ekonomi Kongresi'nde konuşan Erdoğan, AB üyelerine net mesaj verdi: ‘Biz Türkiye’yi istemiyoruz.’ Başım gözüm üstüne... Ama bizi oyalamayın, ne siz yorulun ne de biz yorulalım."

    Başbakan Erdoğan, Almanya'da Avrupa Birliği"ne rest çekti.
    CeBIT Kongre Merkezi'nde, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen 'Türk Alman Ekonomi Kongresi'nde konuşan Erdoğan, birliğin Türkiye'ye yönelik vize politikasını sert şekilde eleştirdi.

    Başbakan, üyelik konusunda, "açık olun, boşuna birbirimizi oyalamayalım" dedi.

    Erdoğan şöyle konuştu:

    "AB"ye üye olmayan ve ortak yönü bulunmayan Brezilya, Paraguay, Uruguay, Bolivya gibi ülkelere vize muafiyeti vereceksiniz, 50 yıldır AB"nin içinde olan, Gümrük Birliği olan ve şu anda müzakere süreci içinde bulunan Türkiye"ye hala Şengen"i müsaade etmeyeceksiniz. Bunu neyle izah edeceğiz.

    O zaman benim aklıma başka şeyler geliyor. Demek ki AB, medeniyetler ittifakının değil Hristiyan birliğinin merkezi olmayı düşünüyor.

    Benim gizli ajandam yok ve her şeyi açık konuşurum. Çıkıp desinler ki, "Biz Türkiye"yi istemiyoruz." Başım gözüm üstüne, eyvallah... Ama bizi oyalamayın, ne siz yorulun ne de biz yorulalım. Birbirimizi oyalamayalım, çalım atmayalım. İkili olarak biraraya geldiğimizde ahde vefa, hani nerede ahde vefa..."




    Erdoğan Avrupa Birliği'ne resti çekti Yorumları